ANNONS

Lillördag med hemlagad tacokrydda :)

/

Tusen tack för alla fina tips på vintriga maträtter på köttfärs. Mera mera! Blev så sugen på tacos när flera av er förslog tacovarianter, men självklart hade jag ingen tacokrydda hemma och bilen hade Micke. Och det är alldeles för mycket snö ute för att knalla hela vägen till affären 😉 Men inte hindrade det vår tacomiddag inte, jag gjorde helt enkelt en egen tacokrydda! Det är ju hur enkelt som helst. Krävs en del kryddor, men så länge man har i spiskummin och nån chili/cayennepeppar så tycker jag man kan exprimentera lite som man vill med de kryddor man har hemma. Men så här gör jag:

1/2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
1/2 tsk vitlökssalt
1/2 msk grillkrydda
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 msk salt
1/2 msk socker

Blanda allt och förvara i en burk med tätt lock. Jag tog drygt hälften av kryddblandningen till 400 g färs, men prova er fram!

tac1

Godare än köpekrydda!!

tac2

Till tacofärsen blev det godsaker som kokt majs, honungsglacerade stekta morötter, sallad & grönsaker, ost, oliver, guacamole, gräddfil & tacosås. Och ett glas rött. Hey, det är ju lillördag 😉

9
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00