ANNONS

Ris à la malta

/

Nåt som helt klart hör till julen är väl Ris à la malta?!! Jag äter det enbart runt jul, men egentligen är det ju himla gott och lättlagat så man kanske skulle äta det oftare. Ett bra mellis? Fast då förtar man väl lite av den speciella julkänslan kanske.. Nåväl, så här gör jag iallafall min variant:

1 rulle färdigkokt risgrynsgröt (500 g)
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker (äkta med svarta prickar i!)

Vispa grädden, men inte för hårt! Blanda i florsocker och vaniljsocker. Rör ner risgrynsgröten och blanda väl. Servera med hjortronsylt och hallonsås (frysta hallon som tinas med lite socker på medelvärme i en kastrull tills sockret smält, serveras kall) Mmmmmmmm!!! 🙂

risala

Gillar ni Ris à la malta?? Det är väl oxå en sån där grej man antingen avskyr eller älskar.. 😉

33
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00