Ris à la malta

Nåt som helt klart hör till julen är väl Ris à la malta?!! Jag äter det enbart runt jul, men egentligen är det ju himla gott och lättlagat så man kanske skulle äta det oftare. Ett bra mellis? Fast då förtar man väl lite av den speciella julkänslan kanske.. Nåväl, så här gör jag iallafall min variant:

1 rulle färdigkokt risgrynsgröt (500 g)
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker (äkta med svarta prickar i!)

Vispa grädden, men inte för hårt! Blanda i florsocker och vaniljsocker. Rör ner risgrynsgröten och blanda väl. Servera med hjortronsylt och hallonsås (frysta hallon som tinas med lite socker på medelvärme i en kastrull tills sockret smält, serveras kall) Mmmmmmmm!!! 🙂

risala

Gillar ni Ris à la malta?? Det är väl oxå en sån där grej man antingen avskyr eller älskar.. 😉

 1. annah skriver:

  Älskar! Hur gott som helst!

 2. Maria skriver:

  Haha, jag gillar inte ris à la Malta men en gång blev det lite (mycket) pinsamt. Det var för kanske 11-12 år sen hos min mormor och vi pratade om just denna efterrätt. Alla i familjen var överens om att vi inte var så himla förtjusta i den. Sen kom mormor in med efterrätten. Självklart var det en stor skål med ris à la Malta!

 3. Hur många portioner skulle du säga att det blir av det här receptet? Tänkte göra till julafton, som efterrätt! Och då kommer vi vara 11 vuxna och 2 små barn. Hur många gånger tror jag behöver gångra receptet? Man äter ju inga mängder direkt, men jag har aldrig gjort Ris a la Malta själv tidigare, så jag har noll koll på mängderna!

  Kraaam!

 4. Martina skriver:

  Nej, nej….Ris a la Malta är inte gott, hoppar alltid över det på julbordet :mrgreen: :

 5. Smarr, smarr… men i lagom mängd.
  Jag käkar det dock med apelsinbitar i… och trodde alla gjorde det. Haha. :mrgreen:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..