Räkfrossa & marmeladtips

Jag tröttnar aaaaaldrig på räkor. Även om det kanske är godast varma sommarkvällar så är det fortfarande gott med -15 grader utanför husknuten 🙂

rak1

I går blev det räkfrossa till middag med avokado, ägg, skagenröra, majonnäs, citron, gul kivi (som jag är helt galen i just nu!!) ostar & marmelad. Och rostat bröd såklart. Och nu ska jag passa på att tipsa er om de ABSOLUT godaste marmeladerna till ostbrickan. St Dalfour´s Fikonmarmelad & Päronmarmelad. Det finns massor med smaker från detta märke men dessa två är mina favoriter. Sååååå goda!!

rak2

Nån mer som testat dessa? Eller kanske några andra smaker från samma märke som ni vill tipsa om?!

Ha en underbar helg alla underbara läsare! Kram på er!!!

 1. Mona skriver:

  Den päronmarmeladen är underbar! Har dock inte testat fikon än… deras hallon/granatäpple är också god 🙂 Deras blåbärmarmelad var dock ingen hit! Smakade inte som våra goda svenska blåbär, utan snarare som en konstig körsbärsvariant 🙁 stor besvikelse! Ett plus är ju att all deras marmelad är utan ”vanligt” socker 🙂

 2. Malin skriver:

  Måste rekommendera tomatmarmelad, är jättegott till ost. Om du inte provat göra den tidigare har jag receptet här…

  Dela 1 vaniljstång och skrapa ur fröna. Häll 500g urkärnade och skalade plommontomater och 350g strösocker samt vaniljstången i en kastrull och koka under omrörning tills marmeladen har en temperatur på 110 grader. Tillsätt 1,5 gr citronsyra och häll upp i steriliserade burkar. Satsen ger ganska mycket marmelad men den kan sparas i kylen eller användas till gå-bortspresent. 🙂

 3. Maria skriver:

  Jag har ätit marmelad från det där märket men jag minns inte vilken smak det var. Kanske björnbär… Jättegott var det iaf!

 4. Boel skriver:

  Inte så överdrivet förtjust i detta märke, tycker att det finns roligare i delikatessbutikerna. Väldigt gott med fikon/lagerbladmarmelad till ostar, dock

 5. Vi brukar allltid ha räkfrossa kvällen innan julafton, en ”tradition” som vi gjort i många år. Vet inte riktigt varför det blev så, men visst är det mysigt med ”traditioner”. Nu bär det av ut i skogen och hugga gran. Ha en skön dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..