Julgodsaker

Jag bakar julgodis för glatta livet här hemma 🙂 Två sorter till avklarade i dag, recept kommer! Men nu ska vi åka i väg och trängas lite mer i julhandeln och jag ska passa på och bunkra lite andra julgodsaker som hör julen till. Som nötter, dadlar och fikon.

fikon

Gillar ni fikon?? Jag äter bara de mörka saftigaste i paketen 😉

Vad har man mer för godsaker på julafton? Tipsa!!

 1. Lisa skriver:

  Jag älskar fikon men det ska absolut vara dom mörka. De som är ljusa är så tradiga i ”skalet”. Nästan som att bita i trä..

 2. Karin skriver:

  Mmm, jag älskar fikon! Och dadlar – men det ska vara de stora, goda som man köper i lösvikt. Mums!

 3. Japp, och jag har recept på världens godaste fikonmarmelad som du bara måste prova. Supergod på ost med kex;

  Fikonmarmelad

  250 g torkade fikon
  2,5 dl rödvin
  1 dl råsocker
  75 g cashewnötter

  Strimla/hacka fikonen i små delar.
  Hacka cashewnötterna.
  Blanda ihop alla ingredienser och sjud 10 – 15 minuter.

  Hoppas ni får en trevlig jul!

 4. Leila skriver:

  Hemmagjord weinernougat är ett MÅSTE på gottebordet tycker jag 😛
  Otroligt enkelt att göra och sååå smarrigt!

 5. Natalie skriver:

  Japp det är gott med fikon! Men jag vill gärna att de är lite ”torra”.. annars är det inte så mycket godis här.. Men imorron ska det bakas saffransbiscotti, ischoklad med mint smak och apelsinsmak, samt mintkyssar :mrgreen:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..