ANNONS

Bananmuffins med choklad, vispad grädde och körsbär som pricken över i:et :)

/

Godmorgon!! Får man locka med ett gott muffinsrecept så här inför helgen? Min söta lilla assistent och jag bakade dessa i veckan och festade loss på. Bra att ha i frysen och ta fram vid besök. Bara låt dem tina en stund och spritsa på grädde och toppa med coctailbär vid servering. Festligt!!

ca 16 st:
2 stora mogna bananer
3 st ägg
3 dl strösocker
50 g smör
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver

Garnering:
mörk choklad
vispgrädde
coctailbär

Mosa bananerna med gaffel. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner mjölblandningen, smöret och bananerna i äggsmeten och blanda ordentligt.

banana1

Fyll smeten i stora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen, 200 C, ca 15 min.

banana2

Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt så de håller formen och inte flyter ut!! Min plåt försvann i flytten så jag tog dubbla formar för lite mer stadga, men ska investera i en ny plåt snarast!

Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Ringla den smälta chokladen över muffinsen när de svalnat något.

banan3

Låt stelna och spritsa sedan på grädde och coctailbär om de ska serveras direkt, eller stoppa in dem i frysen.

banana4

banana5

Har ni några andra bra muffinsrecept att dela med er av?? Helst skulle jag vilja hitta ett recept som ger såna där amerikanska stooora fluffiga muffins med kripsig yta, ingen som sitter på ett sånt recept??

27
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00