Sköna söndag!!

Godmorgon!!! En härlig söndag framför fötterna. I dag ska vi fixa lite hemma, sätta upp badrumsmöbler i båda badrummen som inte kommit upp än. Återkommer med bilder när det är färdigt, kommer bli såå snyggt!

En riktig helg-frukost är som bäst med nybakat bröd. I går svängde jag i hop nybakade frallor och bjöd över några vänner. De här är superenkla att göra och riktigt goda!! Toppingen kan varieras med det man gillar, jag gjorde hälften med vallmofrön och hälften med lagrad smakrik ost (denna är min absoluta favvo!!).

ca 16 st:

50 g jäst (för matbröd)
5 dl vatten
50 g smält smör
1 msk sirap
1/2 msk salt
12-15 dl vetemjöl

1 ägg, uppvispat
tex vallmofrön, sesamfrön, riven lagrad ost eller nån annan god topping.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 C. Tillsätt det smälta smöret. Häll över lite av spadet äver jästen och rör om så det löser sig. Häll i sirap, salt och nästan allt mjöl. Blanda ordentligt, gärna i maskin, och forma sedan bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt sedan jäsa 45 min under bakduk.

Pensla bullarna med ägget. Strö över toppingen och grädda ca 8 min, 250C. Låt svalna på galler under bakduk. Sååååå GOTT!! Om det inte öppnar nåt bageri här i krokarna snart så startar jag banne mig ett 🙂

deg1

deg2

deg3

deg4

deg5

deg6

deg7

Förövrigt bara ÄLSKAR jag Pago juice, och helst den med bla morot i om ni vet vilken jag menar?! Att starta dagen med en iskall sådan gör mig lycklig i hela kroppen 😀

 1. Johanna skriver:

  Jag skulle vilja äta frukost hos er =)
  ser så gott ut !! Yammi !
  ha det så bra..
  Kan tänka mig hur snygga ni kommer att vara på omslaget !!

  kram

 2. Åh det ser så smarrigt ut att jag måste testa att baka dom.

  Vill dock ha svar på en fråga innan jag ställer mig och bakar dom, så det inte blir pannakaka av alltihop. Skall man låta det smälta smören kallna helt och hållet innan man har i det i vattnet???

  Tack på förhand och tack för en inspirerande blogg!

 3. Camilla skriver:

  Yummie, nybakt bröd! Det ska jag banne mig ta mig för i helgen!

 4. Anna skriver:

  ÅHH VAD GOTT DET SER UT! Frukosten måste nog vara det godaste målet om dagen. Brödet, müslin ja allt är så himla gott! Fast samtidigt gör tidpunkten att det blir så gott också, på kvällen tror jag inte att en brunch smakar lika gott. Eller? 😉

 5. Maria skriver:

  ALLT du gör sej alltid så himla gott ut!!!! 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..