Knäckig ananaspaj

Jag var galet sötsugen i går (det var väl allt godissnack 😉 ) så jag bakade lite sötsaker oxå. Den här pajen var en favorit förut som jag gjorde jäääämt!! Sen föll den lite i glömska, men nu kommer den här igen för er som inte gjort den tidigare. Den är fantastiskt god med sin knäckiga yta och söta ananas. Ät den ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.

Gjorde som sagt en paj i går och svärföräldrarna som var här och vaktade Olivia medan vi var på bio slukade nästan hela formen!!! haha. 😀

150 gram smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 350 gram annanasskivor på burk

Smält smöret och blanda i alla ingredienserna. Lägg annanasen i en pajform och försök fördela smeten någorlunda jämt över. Grädda i ugnen 200 grader i ca. 20-30 minuter.

anapaj1

Den fina kökshandduken är från Bruka Design

anapaj2

Skålar från Mateus

Den är så god och så enkel att göra så den måste ni bara prova!! Återkom med rapport sen 😉 Tack.

 1. Jennie skriver:

  Den här ska jag testa idag ❤ Ska den gräddas i mitten av ugnen?

  1. Gör det! Mitten blir toppen. kram

 2. Johanna skriver:

  Fantastiskt god! Jag gjorde min variant på färsk ananas som jag toppade med rivet limeskal (fräscht!). Till degen bytte jag socker mot råsocker strö och tillsatte lite salt (knäckigt och smakrikt). Yammey!

 3. Karin skriver:

  Ska det vara ananasspad med? Ser gott ut!

 4. Linda skriver:

  Jag älskar annanaspaj 🙂 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..