ANNONS

Citronmousse med bär

/

Ny vecka, nya möjligheter!! Jag älskar faktiskt måndagar 🙂 Den här veckan ska jag försöka låta bli att äta så mkt hämtmat, i helgen har det blivit både pizza, kinamat, hamburgertallrik (pacos) och kebabtallrik! Nej nu blir det hemlagat hela veckan lång! På lördag kommer även bästa tjejgänget från Stockholm på födelsedagskalas och då blir det trerätters och festligheter! Ska börja klura på menyn redan nu..

Bjuder på en god och lättlagad dessert som start på veckan (tror den kommer från arla ursprungligen). Man kan ha i vilka bär man vill, godast tycker jag det är med hallon eller ännu hellre hallon & blåbär. Fräsch och inte så fet så man kan gott lyxa till med denna en helt vanlig vardag 🙂

4 portioner (det blir ganska stora portioner så de räcker gott till 6 port om man inte tar så mkt!):
2 gelatinblad
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
rivet skal och saft av 1/2 citron
200 g frysta bär
2 msk florsocker

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljsåsen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljsåsen. Rör i de frysta bären, florsocker och citronskal.

mo1

Häll upp i portionsglas och låt moussen stelna i kylen i 2-3 timmar. OBS Det är viktigt att man inte tinar bären först.

mo2

mo3

mo4

Önskar er en riktigt bra start på veckan!!!!!

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00