Godaste köttfärspajen!!!

Paj är en av mina absoluta favoriträtter! Några favoriter är broccoli, ädelost & baconpaj, ost & skinkpaj och denna köttfärspaj. Supergod med en stor härlig sallad till och kanske en krämig vitlöksdressing som pricken över i:et.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
100 g bacon alt rökt skinka
1 st gul lök
3 st röda paprikor
1-2 tsk salt
2 tsk mejram
2 tsk basilika
2 msk vinäger (gärna rödvins)
2 dl vatten
1 1/2 dl creme fraiche

(ägg att pensla med)

Gör degen till pajlocket och låt vila kallt en stund.

Stek baconen klippta i småbitar (alt skinka) tillsammans med färsen. Hacka löken och paprikan i små bitar och låt fräsa med. Tillsätt salt, mejram, basilika, vinäger och vatten. Sjud försiktigt ca 5 min. Tillsätt cremefraichen. Häll köttfärsröran i en pajform. Rulla degen i tunna remsor och lägg överst i rutmönster. Pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 225 C ca 25 min.

kpaj

Jag gillar pajer med gallerlock, tycker det ser så där farmor-anka snyggt ut 😉 Vad har ni för favoritpajer??!

 1. martina skriver:

  Gjorde denna i veckan o sen är ju så himla god!

 2. Jimmie skriver:

  Älskar pajer och den här såg fantastiskt god ut.

 3. Jag fortsätter på köttfärs…det blev idag bullar! Ska lägga upp dem så du får se! 😆

 4. Karin skriver:

  Haha, farmor-ankigt… 🙂

  Jag gillar inte äggstanningspajer, så köttfärspaj låter gott. Annars gillar jag din tacopaj och din mexikanska kycklingpaj. Mums!

 5. Anna E skriver:

  Jag älskar också paj. Idag på jobbet lagade vi tacopaj, en av mina favoriter. En annan favorit är lax och spenat. Ska nog göra tacopaj till helgen 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..