ANNONS

Grytbitar, what to do?

/

Jag köper grytbitar titt som tätt, mest för att det är prisvärt. Och det slutar nästan alltid med att jag gör kallops eller burgundisk köttgryta. Men det är ju faktiskt himla gott att göra en gräddbaserad gryta för omväxlings skull!

4 port:
ca 500 g grytbitar av nöt
smör att steka i
5 dl vatten
2 lagerblad
1 köttbuljongtärning
2 gula lökar
3 dl vispgrädde
salt & peppar
soja

Bryn grytbitarna runtom hastigt i lite smör. Lägg över i en kastrull och täck med vatten, ca 5 dl. Lägg i lagerblad , lök skuren i båtar och buljongtärning. Låt småkoka i ca 1 timma. Plocka upp köttet och sila såsen. Häll ner skyn och köttet i kastrullen igen och tällsätt grädden. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera med ris och en god sallad.

mort

Det här blir en krämig gryta med ett otroooligt mört kött som nästan faller sönder i bitar. Jättegott!! Och kryddsättningen kan man variera lite som man vill. Släng i lite morötter eller palsternackor eller kanske en bit purjo och låt koka med köttet. Testa er fram!!

Utöver dessa tre rätter på grytbitar så har jag faktiskt inte några idéer. Har ni några goda tips eller recept på vad man kan göra med grytbitar? På nöt eller fläsk, det spelar ingen roll!

28
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00