Hindersmässan och en explosion..

Vilket busväder vi har!! Det yr stora snöflingor från alla håll ute. Brrrrr. Men ganska mysigt när man väl är inomhus och har tinat upp 🙂

Hindersmässan pågår för fullt i Örebro, och för er som inte känner till detta fenomen så är det en marknad med en massa stånd i city där man kan köpa det mesta från godis, yllestrumpor, korv och skräp 🙂 En gammal tradition som funnits här i Örebro sen 1300-talet!

hind1

hin2

Förutom den obligatoriska marknadsnougaten så köpte jag en stor härlig gasballong i form av en dinosaurie till Olivia. Men ve och fasa, när jag packat in den i bilen och åkt en bit så säger det bara PAAAANG!!!!!!!!! och ballongen exploderade i bitar 🙁 *censurerad svordom*. Själv höll jag på att köra i diket så rädd blev jag.

hind3

Den fina ballongen som Olivia aldrig hann se.. 🙁

Nu fick hon nöja sig med en lite nappflaska med godis, får se hur lång tid det tar innan hon listat ut hur man öppnar den och det ligger godiskulor över hela huset. Inte så smart köp kanske..

hind4

Men nu ska jag njuta av en stor latte och min skål med marknadsnougat medan jag tinar upp fossingarna under värmefilten. Min årliga tradition, både nougaten och att tina upp fötterna (för det är alltid, ALLTID svinkallt under Hindersmässan).

hind5

Förresten kanske det inte är så svårt att göra egen marknadsnougat, det råkar inte vara någon som sitter inne på ett recept va?!!! 😀

 1. emelie skriver:

  min pappa stod där och sålde korv och sånt minsann, haha

 2. Annika skriver:

  Vilket konstigt namn på en mässa! Det första jag tänkte på var hindersprövning och funderade på om du skulle gifta dig. Men du är kanske redan gift?!

 3. vickan skriver:

  Tusen tack för alla recept-tips! Nu ska här bakas egen marknadsnougat året om!! 🙂

  /Victoria

 4. Liz skriver:

  Ohh lilla vän..vad tråkigt med ballongen..tror det har ngt med trycket att göra. (att de sprängs alltså)

 5. pimimim skriver:

  Härligt att läsa din blogg! Ska springa på Hindersmässan imorn och se om jag hittar något spännande 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..