ANNONS

Födelsedagen

/

Tack för alla gratulationer som trillat in här på bloggen och i mailen. Vad rara ni är!! Jag hade en alldeles underbar födelsedag, först en mysig dag med Micke och Olivia…

dag1

Micke hade köpt med sig födelsedagslunch hem 🙂 Gulle!

pak4

Presenter från Micke & Olivia. Melkers kokbok, Kiviljuslyktor och Marimekkoskål i färgen mossgrön, lilagrå skål med lock och svart mönstrat fat från Matues. Underbara!!!

… och på kvällen kom mina föräldrar, Mickes föräldrar, moster & man och firade med ännu mer fina presenter och kalasade på smörgåstårta och kladdkakemuffins.

dag2

a2
a3
a4
a5

Några av de fina presenterna! Stort fat från Mateus, ugnsformar från Rice, tårtfat från Village.

Receptet på kladdkakemuffinsen hittade jag på arla.se och de var riktigt goda!!! Här kommer det:

Kladdkakemuffins med frosting
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Frosting:
50 g smör
250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj
16–20 färska körsbär eller andra bär

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min. Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kylen. Garnera med t ex körsbär.

I receptet stod det 16-20 st men då vet jag inte hur små formar de hade tänkt sig!!? Det blev 9 stycken när jag bakade dem och då använder jag stora muffinsformar. Jättegoda så dessa måste ni prova om ni inte gjort det!

a1

dag3

Fat från Mateus

Om jag orkar så uppdaterar jag lite senare om resten av helgen. Har nämligen haft bästa tjejgänget från Stockholm här på besök och kalas och det har varit en helt fantastiskt rolig helg!! Men såna tar ju lite på krafterna 😉 Dessutom har jag spännande grejer på gång här med matplatsen.org i veckan, berättar mer sen!!!

19
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00