ANNONS

Banana fudge cupcakes

/

Är så galet sugen på choklaaaaaaaad!!!! I bland kommer det över mig som en kraft från ovan, omöjlig att stå emot. Och som en skänk från ovan kom precis Linda förbi med ett gäng nybakade Banana Fudge Cupcakes!! (recept Leila) bara namnet låter ju galet gott eller hur?!! 🙂

Goda men väldigt mäktiga muffins med lite vuxen smak. Det är framförallt mycket smaker i. Kanel, mörk choklad, ingefära etc. En salig blandning 🙂 Här kommer receptet:

12 st cupcakes:
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakaopulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad, 70 % kakao
2 skivade bananer
1 msk kanel

Chocolate fudge glaze:
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
4 msk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1 msk smör
200 g mörk choklad

garnering (tex strössel eller minismarties)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smält chokladen (t.ex. i micron) och vänd ner i smeten. Blanda ner skivade bananer och kanel. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3. Grädda i ugnen i ca 15 min minuter. Låt svalna.

Koka upp vispgrädde, honung, farinsocker och ingefära. Låt svalna en aning. Rör ner smör och finhackad choklad så att det smälter. Låt fudgesåsen svalna innan du glaserar cupcakesen. Garnera med minismarties eller strössel.

Lindas fina bakverk!

Lindas fina bakverk!

linda2

Vilken snäll granne jag har va! 🙂

5
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00