Fredagsfavoriten på en torsdag

Satt och kikade tillbaka i arkivet efter inspiration och snubblade över Fredagsfavoriten. Det var nästan exakt 3 år sedan jag åt den, hög tid att laga den igen! Receptet har jag fått av svärmor och ja den heter faktiskt Fredagsfavoriten. Men passar alldeles utmärkt vilken dag som helst 🙂 En krääääämig och god rätt med lite otippad smak. Testa om ni inte gjort det förut!!

FREDAGSFAVORITEN

600g grytbitar av fläsk (skär i lite mindre bitar)
1 msk margarin
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar
ca 2-4 dl köttbuljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 msk margarin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
ca 200 g paprikamjukost

Bryn köttet och krydda med salt och vitpeppar. Lägg köttet i en gryta, slå över buljongen så det täcker köttet och koka på svag värme i ca 30 min (Häll på lite mer buljong om det behövs under tiden). Ansa och skölj paprika och purjolök. Skär dem i tunna ringar. Skala bananen och skär den i skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Fördela purjolök, paprika och banan över köttet.

pap2

 Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd med ca 2 dl buljong och grädde. Låt såsen koka några minuter. Tag kastrullen från värmen, rör ner paprikaosten och rör tills såsen är slät. Häll såsen över köttet och sätt in rätten i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.

pap3

Servera med kokt ris och sallad till. Såååå krämigt och gott. Och jag är svag för frukt i mat 😉 Micke däremot pillar oftast bort bananen. Tok!

pap4

Jag brukar köpa sådan här paprikaost över disk:

pap1

Redan torsdag, snart fredag. Inte klokt vad veckorna går!! Har börjat kryssa i almanackan för snart är det inte långt kvar tills det bär av till soooooooooolen, längtar så!! Dags att börja skriva små listor snart tror jag, älskar att göra listor 😀 Är det någon som har några restaurangtips (eller sevärdheter etc) på Gran Canaria så kom gärna med dem!! Vi ska bo på Sunwing Arguineguin så gärna där i krokarna. Tack!!

Ha en skön dag!!!

 1. etnies skriver:

  ska bege mig till affären för att köpa ingredienserna, ska laga detta till kvällen!!!

  härligt att åka utomlands!!!

 2. anne87 skriver:

  Ett måste: Åk till Tauro. Ligger efter Puerto Rico mot Perto Mogán hållet. Där ligger en supermysig inhemsk restaurang. Vet inte vad resturangen heter, men alla guider vet garanterat vilken resturang jag talar om. Supergod mat, till efterätt testa deras mexikanska kaffe! Eld och lågor kan jag garantera :)(Boka bord om ni vill dit!!!)

  I Arguineguin i deras lilla center (minicenter)finns en resturang som heter Marino Chico, ser inte för mkt ut, men mkt god och fräsh mat!

  Sen är Los canarios bra, som andra rekommenderat..men när de har mycket folk kan det bli lite slarvigt. Men god mat brukar man få till slut! (Boka bord om ni ska dit)

  Tapas finns mkt i hamnen i Arguineguin, ngt att testa!

  I Puerto Rico kan jag rekommendera Amadeus i Europacentret. (Boka bord)

  Du kan gärna få skriva i bloggen vilka restauranger ni testar osv, så man får veta vad du tycker 🙂

  Mvh/ Anne

 3. Arguineguin…där var jag och min familj för tre år sedan, men vi bodde på hotellet bredvid sunwing…MEN vi var på Sunwing en kväll, för det var nämligem melodifestivalsfinal (i maj) när vi var där och då sände dom den på hotellet! =) Så vi var där o hejade tillsammans med alla andra svenskar! Det var kul!
  Minns att vi var flera kvällar på en resto prcis längs havskanten, men minns inte vad den hette. Man gick bara längs kanten mot byn och så låg den ganska högt med värsta utsikten endast ett 100 tal meter från erat hotell…ska se om jag kan hitta någon bild…
  När åker ni?
  Kram

 4. Cowgirl skriver:

  Ser verkligen supergott ut!

 5. Som andra har nämnt här kan jag också tipsa om Puerto Mogán, otroligt mysigt! Och om man går så långt bort man kan komma från stranden, innan man kommer bort till själva småbåtshamnen finns det ett ställe som heter Café Mozart och där har de de godaste pannkakorna! Favoriten är två stora pannkakor med färska jordgubbar, grädde och glass. En sån till lunch och så står man sig hela dagen… Vi ska åka ner 13 mars, det kommer garanterat bli ett besök där då. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..