ANNONS

Fredagsfavoriten på en torsdag

/

Satt och kikade tillbaka i arkivet efter inspiration och snubblade över Fredagsfavoriten. Det var nästan exakt 3 år sedan jag åt den, hög tid att laga den igen! Receptet har jag fått av svärmor och ja den heter faktiskt Fredagsfavoriten. Men passar alldeles utmärkt vilken dag som helst 🙂 En krääääämig och god rätt med lite otippad smak. Testa om ni inte gjort det förut!!

FREDAGSFAVORITEN

600g grytbitar av fläsk (skär i lite mindre bitar)
1 msk margarin
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar
ca 2-4 dl köttbuljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 msk margarin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
ca 200 g paprikamjukost

Bryn köttet och krydda med salt och vitpeppar. Lägg köttet i en gryta, slå över buljongen så det täcker köttet och koka på svag värme i ca 30 min (Häll på lite mer buljong om det behövs under tiden). Ansa och skölj paprika och purjolök. Skär dem i tunna ringar. Skala bananen och skär den i skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Fördela purjolök, paprika och banan över köttet.

pap2

 Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd med ca 2 dl buljong och grädde. Låt såsen koka några minuter. Tag kastrullen från värmen, rör ner paprikaosten och rör tills såsen är slät. Häll såsen över köttet och sätt in rätten i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.

pap3

Servera med kokt ris och sallad till. Såååå krämigt och gott. Och jag är svag för frukt i mat 😉 Micke däremot pillar oftast bort bananen. Tok!

pap4

Jag brukar köpa sådan här paprikaost över disk:

pap1

Redan torsdag, snart fredag. Inte klokt vad veckorna går!! Har börjat kryssa i almanackan för snart är det inte långt kvar tills det bär av till soooooooooolen, längtar så!! Dags att börja skriva små listor snart tror jag, älskar att göra listor 😀 Är det någon som har några restaurangtips (eller sevärdheter etc) på Gran Canaria så kom gärna med dem!! Vi ska bo på Sunwing Arguineguin så gärna där i krokarna. Tack!!

Ha en skön dag!!!

27
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00