Ess i rockärmen

Det har blivit en hel del förrätter den här veckan. Bla hederliga gamla klassikern Bruschetta. Sprang på en påse färdiga grillade bruschettaskivor på påse (Zeta) i affären som är perfekt att ha i skåpet. Till dessa skär man (rumsptempererade) tomater i små bitar, hackar färsk basilka, ringlar över lite olivolja, pressar i lite vitlök och slänger ner en liten nypa flingsalt. Rör om och låt dra en liten stund. Toppa sedan bruschettaskivorna med tomatröran och ät som förrätt eller drinktilltugg. Enketl, fräscht och fantastiskt gott!!!

brusch

I kväll ska jag och Olivia hem till mina föräldrar, äta gott, se på Lets dance och sova över 🙂 Micke ska på bastufest med jobbet så vi låter honom bre ut sig som ett kryss i dubbelsängen här hemma och sova i fred sen. 😉  Men då till den stora frågan, kvällens middag. VAD ska vi äta till förrätt?? Jag tycker det är svåraste rätten av de alla så jag är oerhört tacksam för ALLA tips och idéer! Vad har ni för ess i rockärmen när det gäller förrätter??!!!!

 1. Hejhej! Har en fråga angående dina chokladfondanter..;) Tänkte göra dem imorgon. Tror du att jag kan göra dem under dagen, ställa dem i kylen och grädda dem efter middagen? Eller blir de inte bra då tro..? Är det bättre att vispa ihop dem efter middagen?=) Kramar till dig och din goa blogg!

  1. ja det går alldeles utmärkt att förbereda och ha i kylen!!

   kramar tillbaka!!
   Victoria

 2. Erika B skriver:

  Vi gör Västenbottenpaj till förrätt ibland och serverar med röd rom, hackad rödlök och creme fraiche med några drag svartpeppar över. Det går att förbereda pajen och ljumma den lätt i micron strax innan servering.
  Kram Erika B

 3. Hej! Detta handlar inte om förrätter utan jag har en liten fråga. Ska bygga hus och har precis varit och kollat på kök men jag och min sambo har så svårt för att välja bänkskiva. Ska ha enkla vita luckor och rostfria vitvaror. Gillar verkligen stilen på ert kök och undrar därför vad ni har för bänkskiva och om nu är nöjda med den?
  Trevlig helg!
  Hälsningar Josefin

  1. Hej Josefin. Vi har en bänkskiva i laminat från ikea i svart/brun trämösnter. Är SÅÅÅÅÅÅÅ nöjda!! Den tål allt och håller sig fin och passar så bra till de vita luckorna. Prisvärd oxå! Resten av köket kommer från HTH men där hittade vi ingen skiva vi gillade.

   Kramar
   Victoria

 4. Hej,
  och grattis till flytten. Om du tycker om halloumi så kommer ett förrättsrecept här.

  Stekt halloumi med het tomatsalsa;
  Hacka och blanda
  tomat
  rödlök
  chili
  limesaft (och rivet skal)
  basilika
  olivolja
  salt
  peppar
  balsamvinäger
  vitlök

  Låt stå mint en timme före.
  Stek tunna skivor halloumi i smör och servera direkt på rostade mackor med smör och på med salsan överst.
  Trevlig helg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..