ANNONS

Gudagod 3rätters middag!!

/

Tack för alla tips på förrätter!! Tillslut blev det toast med Chèvre som många tipsade om och jag faktiskt aldrig ätit förut. Jag tycker inte så där jättemycket om Chèvre och min mamma tycker inte alls om det men trots detta så älskade vi förrätten!!! 🙂

Vi skar baguetter i skivor, la på en ca 1/2 cm tjock skiva Chèvre (utan kanter) och ringlade över lite flytande honung. Strödde över pinjenötter och gratinerade sedan i ugnen, 225C, ca 5 min tills osten smält och nötterna fått färg. Serverades på en bädd av ruccola och machesallad med balsamico ringlat runt om. Klockrent!!

Här har ni hela middagen:

Gratinerad Chèvretoast med honung och pinjenötter. På en bädd av ruccola, machesallad och baslamico.

Gratinerad Chèvretoast med honung och pinjenötter. På en bädd av ruccola, machesallad och baslamico.

Oxfilé med palsternackspuré och rostad kavring, rotsakspytt och kantarellsås med tryffelolja. SÅÅÅÅÅÅÅ GOTT!!!!!!!!

Oxfilé med palsternackspuré och rostad kavring, rotsakspytt och kantarellsås med tryffelolja. SÅÅÅÅÅÅÅ GOTT!!!!!!!!

Karamelliserad färsk ananas med rostad kokos och romglass

Karamelliserad färsk ananas med rostad kokos och romglass

Den godaste middagen jag ätit i år. Och huvudrätten är nog bland det top 5 godaste jag ätit någonsin!! Det ni 🙂 Inspirerad från halv 8 hos mig i veckan, lägger upp receptet senare om ni vill ha.

Det allra godaste jag någonsin ätit är en middag vi åt på en resa till Menorca 2004, Micke och jag. Vi betsällde in Chateaubriand(helstekt oxfilé) för 2 och in kom servitören med en hel grill och stekte köttet vid bordet. Den möraste godaste oxfilén man kan tänka sig. Och till detta serverades flera sagolikt goda såser, grillad paprika mm. Vi pratar än i dag om den där middagen.

Har ni något matminne och någon middag som är det ABSOLUT godaste ni någonsin ätit??

18

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00