Krämig vitlökslax och stackars liten :(

Sitter här i soffan med en sjuk liten Olivia brevid som jag just fått hämta hem från dagis eftersom hon åkt på magsjuka 🙁 Stackars älsklingen! Själv är jag livrädd för magsjuka och sitter här och spritar händerna för glatta livet. Håll tummarna att jag slipper undan är ni gulliga! Och har ni några superduper huskurer att tipsa om så gör gärna det!! Är det vitpepparkorn man ska sätta i sig??

I går kväll var Marcus över på middag. Länge sen kanske ni tänker 😉 men han har varit i Thailand i en månad den lyxliraren!! Vi åt den krämiga vitlökslaxen, såååå gott. Och enkelt!!! Testa om ni inte redan gjort det.

4 port:
4 bitar laxfilé
1 ask Cantadou vitlök & örter
3 dl grädde
salt & citronpeppar
ca 1 kg frysta räkor med skal

Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Skala räkorna. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna. Servera med ris och en god sallad till. Gärna med frukt i, passar så bra till!

Sallad med avocado, färsk ananas, tomater, gurka och blandad sallad.

Sallad med avocado, färsk ananas, tomater, gurka och blandad sallad.

Älskar nya ugnsformen från Rice!!

Älskar nya ugnsformen från Rice!!

vitlax2

Killarna var inget vidare middagssällskap, förtrollade av OS på tv..

Killarna var inget vidare middagssällskap, förtrollade av OS på tv..

Nu ska jag sprita händerna lite till och försöka låta bli att inbilla mig att jag mår illa…

 1. Provade den krämiga laxen idag o den var bara så sjukt god

 2. Biia skriver:

  Måste bara säga att ugnsformen är bara SÅÅÅ snygg 😀 och så kom ja på att mamma brukade ge oss glass när vi va små. Om de hjälper mot magsjuka vet ja inte utan de va nog mest bara för att vi skulle få nått i magen skulle ja tro 🙂 Men coca cola utan kolsyra tycker jag hjälper, baljar i mig massor när jag är magsjuk 🙂
  hoppas Olivia blir bättre snart och att du å Micke inte blir smittade.
  kram kram

 3. Så snygg ugnsform. En sådan måste jag ha 😉
  Vilken storlek har du på din ? small, medium eller large? vad rekommenderar du?
  Kram till en mycket bra och läsvärd sida !!!

  1. Denna är i medium och jag har en turkos large. Tycker denna är perfekt för rätter till 4 personer som tex denna laxrätt eller potatsigratäng. Den stora är bra om man är fler eller har buffé. Den minsta tycker jag är lite för liten för att jag skulle ha användning av den så den har jag skippat, men den finns annars i en fin lila färg!

   kram
   Victoria

   1. Tack snälla för ditt svar. Jag busade till det lite idag ..och gick in på http://frokenfraken.se/shop/ och köpte mig en rosa medium ugnsform. När jag får den i brevlådan så ska jag testa din lax. Åh vad glad jag känner mig. Tack snälla !

 4. Testa det beprövade knepet med att svälja hela vitpepparkorn, en 15-20 stycken med ett glas vatten hjälper mig nästan alltid från att bli magsjuk, jag har annars lätt att få magsjuka.

  laxen såg helt underbar ut! jag la upp ett oxfile recept på min blogg ikväll, det har blivit mycket sånt på slutet, lite lyx förgyller livet=)

  Kram

 5. etnies skriver:

  jaaa, vitpepparkorn i massor tar jag jämt, efter varje måltid tar jag ca 10 st vitpepparkorn. O det hjälper faktiskt, men det ska göras på en gång så fort nån spyr!!! Jag hatar också maginfluensa, har jämt Liam hemma från dagis när det går kräksjukan där o så går jag inte ut om jag inte måste, typ under hela vintern…crazy, jag vet!!! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..