ANNONS

Sticky ribs!

/

Tack för alla tips på tunna revbenspjäll, vad måna olika varianter ni gör, alla har verkligen sin egen version!!! Jag hade två paket med spjäll så jag testade en variant i kväll och så gör jag en annan till helgen. Jag gjorde en version på Tristanmikas förslag och det blev såååå gott!! *tack för tipset* När Micke kom hem från jobbet så blev han helt lyrisk av lukten bara han steg innanför dörren!! 🙂 haha.

ca 1,5 kg färska tunna revbenspjäll
2 dl svartvinbärsgelé
1 dl stark söt senap
2 msk honung
1/2 dl soja
salt & peppar

Klappa in salt och peppar runt om spjällen. Smält svartvinbärsgelén i en kastrull och tillsätt senap, honung, soja och lite salt & peppar. Lägg spjällen i en ugnsform eller på en plåt och skeda över glazen. In i ugnen, 200 C, ca 1 timma. Vänd dem då och då och skeda på lite mer glaze.

rib1

rib2

rib3

rib4

Vi åt ribsen med en sallad med bla fetaost och oliver samt en vitlöksås på creme fraiche + vitlök + honung + salt

Det blev jättegod sötsyrlig smak på ribsen, och väldigt klibbiga 🙂 Möra och saftiga!! Det här kommer jag absolut göra igen. Till helgen ska jag läsa igenom resten av förslagen och välja ut något att testa på det andra paketet, så fortsätt gärna tipsa!

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00