Banoffee pie

Receptet har jag fått från svärmor en gång i tiden. Det tar lite tid i och med att den kondenserade mjölken ska koka länge, men annars är det väldigt enkelt att svänga i hop!

Till en paj, ca 8-10 bitar:

200 gr digestivekex ca 13 st.
100 gr smör

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 gr)
3 skivade bananer
3 dl vispgrädde

25 gr flisad mörk choklad

Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. (Ju längre man kokar desto hårdare toffée blir det).

Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills tofféen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut tofféen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist flisad choklad överst.

Det här kommer ni älska så lova att testa vid tillfälle!! 🙂

 1. Vad sjutton hände? Den kondenserade mjölken stelnade inte efter att ha stått och kokat i ca 3,5 timme… Någon som vet vad som kanha hänt?
  Gourmetmorsan

 2. Malina skriver:

  Den ser helt fantastiskt gott ut! Måste absolut testas nån dag… 😉

 3. Balena skriver:

  Hmmm, detta är det ENDA receptet jag provat som inte faller mig i smaken, (det kan ju vara så att du skämt bort mig eftersom ALLT annat jag lagat från din blogg är supergott;-)) det var ingen i familjen som tyckte den var nåt speciellt, jag såg däremot ett tips någonstans att ha hallon istället så jag tror jag ska försöka med det. Din kycklingpaj däremot såg ruuuuuskigt god ut!!

 4. SofieS skriver:

  Den dar ar sa himla god! Var saaa lange sedan jag gjorde den dock. Och jag hade nog ingen gradde eller riven choklad om jag kommer ihag ratt..men det var jatte gott anda!

 5. Måste kika in och önska er en trevlig resa för nu bär det väll snart iväg. Väldigt avundsjuk här när man ligger sjuk i förkylning:(

  Var och handlade med mamma i eftermiddags och när vi gick förbi brödhyllan började jag göra ett riktigt utlägg om några ”tunnbrödsskålar” som jag sett i din blogg…haha
  Men mamma hade redan kikat i din blogg och bl.a spanat på dina fina smörgåstårtor…(mamma är också grym på smörgåstårtor och dekoration)

  KRAAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..