Tapenadefilé

Det här er en perfekt bjudrätt som jag jort många många gånger!!! Sköter sig självt i ugnen, så man kan fixa med annat under tiden 🙂

ca 4 port
1 stor fläskfilé, putsad
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade
2 vitlöksklyftor, pressade
salt & peppar

Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timme. Koka under tiden ris och gör en god sallad, gärna med svarta oliver i. När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och lägg tilbaka den skivade filén. Klart!!

 1. Provade den här för ett tag sen, jättegott!!
  I min ICA-affär hittar jag tapenaden i världens-mat-hyllan brevid pesto, kapris, soltorkade tomater etc etc, tror att Zeta är vanligaste märket.

 2. Jag håller med Sofie! Perfekt när det sköter sig självt! Låter väldans gott!

 3. SaraR skriver:

  Gott! Tapenade ar en slags olivrora for er som undrar. Den brukar innehalla hackade oliver, olivolja, kapris och ansjovis. Har i Wales dar jag bor hittar man tapenade bland oliverna i affaren..kan tanka mig att det kan finnas nara peston ocksa i vissa snabbkop. Annars kan man gora sin egen, finns massa bra recept pa internet.

 4. Kaffe skriver:

  Hej! En fråga. Jag har nu gjort chokladfoundanterna två ggr. Men de blir för rinniga! Vad gör jag för fel? Brukar ju oftast bli bra när jag bakar:(..Första gången gjorde jag i minsta dricksglasen, andra gången gjorde jag i ikeas värmeljushållare som du gjorde. Måste man vispa hela tiden?

  Fick förresten ett reklamblad om att prenumerera på ”allt om mat”, men jag tänkte: det behöver jag inte, har ju Victorias blogg :):). Den är bäst om man vill ha mat & bakrecept! Kram Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..