LCHF

Blev ju skräpmat, goda drinkar, snacks och glass hela veckan lång så man rullade nästan av planet. Usch mår inte alls bra av att äta för mycket kolhydrater, så nu blir det LCHF ett tag här framöver. (LCHF = low carb high fat, dvs lite kolhydrater men mycket fett) Jag äter ungefär som vanligt men utesluter bröd, pasta, potatis och ris. Och godis och kakor 😉 Fast just den där sista biten brukar jag inte vara så strikt på, men några dagar ska jag iallafall försöka vara det så jag är på banan igen.

Om ni inte vill äta enligt LCHF är det bara att lägga till de tillbehör ni vill ha (pasta/ris/potatis) som vanligt, ni behöver inte göra om recepten. (och vill ni ha smalare rätter så byter ni till lättare produkter osv, men det där vet ni ju redan.. )

Till lunch blev det en snabb kycklinggryta som går på ett kick! Till en portion behövs:

1/4 grillad kyckling, rensa och skär i bitar
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl creme fraiche
1 msk pesto (hemgjord eller köpt)

Stek kycklingbitarna i lite smör. Tillsätt grädde, creme friache och pesto. Låt puttra en stund så allt blir varmt. Servera med en avokadosallad. (Pasta är annars gott till!)

pesto

Är ni fler som äter LCHF eller har testat det någon nång? Vad tycker ni?? Personligen är det den enda ”diet” som passar mig, eftersom man får äta allt jag älskar som ostar, kött, såser, sallad, ägg, bacon, skaldjur, lax osv osv. Och sen mår jag så mycket bättre och slipper godissug och humörsvängningar 🙂

 Kom gärna med tips på goda LCHF-rätter!!

 (ny kategori ”LCHF” finns numera!)

 1. Vilket bra tips. Har läst om den här dieten lite på olika ställen, men jag tänkte att man måste göra det till en livsstil. Ska prova på i ngr dagar med då o se om det funkar på mig 🙂

 2. Detta låter ju cokså som en super god rätt..och snabb o enkel!
  Är så glad att jag hittade din sida, jo jag höll på med LCHF för typ ett år sedan..men magen blev inte vad den borde efter ett tag..fick otroliga magknip o så. Men ner i vikt gick jag ju 🙂 och jag tyckte också att det funkade bra just för att man kan äta så mkt, saknade inget speciellt liksom.
  Tänkte försöka mig på det igen..men inte käka lika strikt utan lite pasta eller potatis ibland men skära ner på det radikalt o inget godis, kakor mm..

 3. Jag provade LCHF förra året och gick faktiskt ner 4,5 kg på 1 månad. Men jag blev dessvärre rent ”kass i bugen” (kass i magen) som vi säger här i Skåne 🙂 Dock så tror jag att det KAN ha haft att göra med att jag drack rätt så mkt läsk (Pepsi Max) då oxå. 40% grädde, läsk och LCHF-vänliga desserter osv var ingen bra kombo. Nu är jag för rädd för att prova igen men känner ändå ett sug att testa. Men jag ÄLSKAR att baka och jag älskar BRÖD. Ris och pasta äter jag inte så mkt ändå men just potäter gillar jag. Iofs kan man nu välja Low Carb-pasta så det hade jag ju inte behövt göra avkall på men potatisen vill jag gärna ha. Och choklad hihihi. Aja, man kan ju testa så smått för att se om det hade gått. Nåt jag faktiskt minns är att jag under den månaden inte kände mig så uppsvälld som jag annars gör. Och allt det feta gjorde att jag nästan aldrig var hungrig och mitt natteätande försvann haha. Kul att du skaffat en LCHF-kategori. Gissar på att där kommer hamna många goooa maträtter 🙂

  Vad är det som gör att du drar ner på kolisarna om jag får fråga? Sorry, LÅNG kommentar hoppas jag inte tråkat ut dig 😉

  Kram!!

  1. Jag drar ner på kolisarna för att jag MÅR så mkt bättre så!!!!!!!!!! precis som du, inte uppsvälld och sen slipper jag sokersug och att vara hungrig, slipper huvudvärk och blodsocker bergodalbana osv.. hela jag mår helt enkelt bättre utan för mkt kolhydrater 🙂 ( och sen är det ett effektivt sätt att bli av med extrakilon som smyger sig på i bland)

   kram!!!

 4. Hej, jag brukar göra en västerbottensostpaj utan skal och lägger det istället i en ugnsfast form, innan jag gräddar den rör jag ner färdig köttfärssås för att få den mer mättande. Gräddar den tills den tagit ihop och serverar med en sallad och en sås på creme fraiche, sambal, fransk senap, vitlök, salt och peppar.

 5. Åh vad bra med LCHF! Efter att lill* bebisen kommit så blir det diet och jag tror minsann detta är ett bra alternativ för mig 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..