ANNONS

LCHF

/

Blev ju skräpmat, goda drinkar, snacks och glass hela veckan lång så man rullade nästan av planet. Usch mår inte alls bra av att äta för mycket kolhydrater, så nu blir det LCHF ett tag här framöver. (LCHF = low carb high fat, dvs lite kolhydrater men mycket fett) Jag äter ungefär som vanligt men utesluter bröd, pasta, potatis och ris. Och godis och kakor 😉 Fast just den där sista biten brukar jag inte vara så strikt på, men några dagar ska jag iallafall försöka vara det så jag är på banan igen.

Om ni inte vill äta enligt LCHF är det bara att lägga till de tillbehör ni vill ha (pasta/ris/potatis) som vanligt, ni behöver inte göra om recepten. (och vill ni ha smalare rätter så byter ni till lättare produkter osv, men det där vet ni ju redan.. )

Till lunch blev det en snabb kycklinggryta som går på ett kick! Till en portion behövs:

1/4 grillad kyckling, rensa och skär i bitar
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl creme fraiche
1 msk pesto (hemgjord eller köpt)

Stek kycklingbitarna i lite smör. Tillsätt grädde, creme friache och pesto. Låt puttra en stund så allt blir varmt. Servera med en avokadosallad. (Pasta är annars gott till!)

pesto

Är ni fler som äter LCHF eller har testat det någon nång? Vad tycker ni?? Personligen är det den enda ”diet” som passar mig, eftersom man får äta allt jag älskar som ostar, kött, såser, sallad, ägg, bacon, skaldjur, lax osv osv. Och sen mår jag så mycket bättre och slipper godissug och humörsvängningar 🙂

 Kom gärna med tips på goda LCHF-rätter!!

 (ny kategori ”LCHF” finns numera!)

31
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00