Nästan ost & skinkpaj :)

Jag älskar ost & skinkpaj!!! Och tycker det är nästan lika gott att göra den utan pajdeg, som man så enkelt kan göra. Gott oavsett om man är ute efter att skära ner på kolhydrater eller inte. Går så snabbt och smidigt när man slipper momentet med pajdeg också 🙂

4-6 portioner
1 pkt strimlad skinka (hackas i lite mindre bitar)
ca 200 g riven ost, gärna Västerbotten eller ennan smakrik ost
5 ägg
4 dl grädde
salt & peppar
körsbärstomater (kan uteslutas, men jag gillar varma tomater)

Lägg skinkan i en pajform. Strö över osten. Blanda ägg och grädde ordentligt och salta & peppra. Häll äggsmeten i pajformen. Halvera några körsbärstomater och lägg ner. In i ugnen, 225 C ca 25 min. Servera en god sallad till.

pa1

pa2

Detta måste ni testa!!! Lovar ni?? 😉

 1. J skriver:

  Mäkta gott och skippar man pajskalet slipper man den tröttande mättnaden. Tack!

 2. Ti skriver:

  Hur mycket är 1 pkt strimlad skinka? Och är det kokt eller rökt?

  1. Jag brukar köpa färdigstrimlad skinka i paket, finns lite olika märken men brukar vara ungefär samma mängd i. Det är inte sååå noga. ta så mycket ni gillar! kokt eller rökt är en smaksak.

   kram

 3. Jag testade den och hela familjen älskade den !!
  🙂
  Å jag har lagt till min bloggadress nu i min profil 😛

 4. Soool skriver:

  Glömde förresten att tacka för receptet på Vitlökslaxen. Den var super god! Har även testat att utöka gräddmängden och vips hade jag en underbart god soppa (tillagade även den i ugnen). Mycket gott! Många på jobbet har fått receptet och även de är mycket nöjda. Tack!

 5. Soool skriver:

  Härlig blogg du har. Har blivit en av mina favoriter här hos Bloggfamiljen. Gärna mycket LCHF – det gillas.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..