Mickes våfflor :)

Det slutade med att Micke, med viss assistans av Olivia, fick göra sina våfflor själv 🙂 Här kommer hans recept (som jag misstänker är svärmors för jag hörde honom mumla i telefonen i köket samtidigt… )

2 ägg
1/2 dl socker
5 dl mjölk
ca 2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
50 g smält smör

Vispa allt till en klumpfri smet och grädda våfflorna i ett våffeljärn. Vi har ett dubbeljärn och det måste jag säga är en bra investering!! Dessa serverades sen med vaniljglass och hjortronsylt.

mvaff1

mvaff2

Micke lagar aldrig mat så jag är lite impad faktiskt 🙂 Han kan om han vill! Eller om han får kanske man ska säga.. jag paxar ju oftast köket 😉

Vem är det som lagar maten hemma hos er?? Vore jättekul att få veta!!

 1. Finna skriver:

  Ah, här fanns det ju ett bra recept, kommer nog använda det på söndag. 🙂

 2. Det är jag som lagar maten till 98%.
  Det händer att vi hjälps åt på helgerna, vilket jag tycker är jätteskoj..men som sagt, det blir för sällan! På somrarna sköter han grillen med bravur och precis som de allra flesta karlar tror han då att det är han som lagat maten..fast jag servat med allt annat som t.ex marinerat köttet, fixat alla tillbehör, dukat bordet! 😉

 3. JennyK skriver:

  Jag tillbringar nog mest tid i köket. Min man jobbar skift. Em, ledig, fm, ledig…så på hans jobbveckor lagar jag alltid mat. På ledigveckorna delar vi nog ändå ganska lika eller vi gör nog det oftast tillsammans.

 4. Balena skriver:

  Det är jag! Det är alltid jag som bakar och det är oftast jag som lagar mat, förutom när det vankas ugnspannkaka, plättar eller våfflor, då är det alltid min man som står för det vilket innebär att barnen tycker att pappa är den som lagar godast mat i familjen 😉
  Dessutom är det alltid han som grillar på somrarna, och det gör han så j-la bra så jag är mer än nöjd. (då fixar jag ju ”bara” det övriga, som dukning, tillbehör, sallader, såser, efterrätter, ja ni vet ju..) I övrigt så är ju matlagning även för mig lite av terapi så jag gör det så gärna så!
  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..