Våffeldagen

Ni har väl inte missat att det är våffeldagen i dag!!?? Någon som ätit eller ska äta våfflor?

Micke har önskat sig hemlagade våfflor till middag. Jag brukar alltid fuska och göra på mix, tycker de blir så frasiga och goda. Men det duger visst inte i dag 🙂 så nu är jag på jakt efter ett gott hemlagat recept på våfflor, har ni något??

Och vad äter ni helst till våfflorna????!!!

 1. Jag ”fuskar” också med mix, smakar bra 🙂
  Grädde och sylt vill jag ha på mina våfflor ;P

 2. Carla skriver:

  Åh, det blev inga våfflor idag, jobbade hela dagen, och sen var det ju tjejkväll. Men här kommer ett jättegott recept på våfflor från Niklas farmor, som är 93 år. Desssa fick vi varje sommar när hon hade sin kolonilott. Jag har faktiskt användt en rktig gammal hederlig kaffekopp när jag gjort detta, för så har hon skrivit.

  2 ägg
  1 kaffekopp socker ( vispa ihop detta)

  2 kaffekoppar vetemjöl
  1 tsk bakpulver
  100 gram smält margarin
  3 dl kokande vatten.

  Dessa våfflor blir ganska söta, så man behöver inte massa tillbehör, och vill man ha det kan man ha mindre söta, som tex syrliga bär.
  Dessa våfflor är helt mjuka i början men efter man lag upp dem på galler så blir de helt frasiga. Lite omvänd effekt!
  Prova gärna!
  Kram

 3. Ja jag såg Micke komma farandes hem från jobbet (antar jag) förut och han såg ut att ha väldigt bråttom så det var nog våfflorna som lockade:-))
  //Kramkram Brita…

 4. lika skriver:

  åhhh, det har jag totalt missat! en fika våffla imorgon kanske 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..