Sjokade

Godmorgon lördag!! En hääärlig dag framför fötterna. Först ska vi åka ut till Jacobssons möbler och kika på vårnyheterna. Är bla ute efter några färgglada glas/koppar att ha på uteplatsen i vår 🙂 I kväll väntar middag på stan på tu man hand och The Queenshow på Conventum. Weeeeeeeeeeeeee!!!

Här kommer ett litet frukosttips från Micke. Dock lite svårt att få tag på om man inte bor i Norge tror jag 😉 Micke är nämligen uppväxt på det här pålägget (svärmor kommer från Norge) och brukar numera beställa det när någon är på besök hos släkten i Norge. Gissa om han blev barnsligt glad när han såg att de sålde detta pålägg i minilivs på hotellet på Kanarieöarna!! Två burkar köpte han med sig hem men ångrar nog att han inte tog fler.. Strykande åtgång och ena burken är redan slut 🙂

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva smaken, det är inte som Nutella utan mer som en seg söt chokladsås/kräm som man brer på mackorna. Sött och galet gott!! Springer ni på detta nån gång så KÖP!! 🙂 Ni råkar inte veta om dessa finns att få tag i i Sverige någonstans??

sjokade

Gillar ni chokladpålägg i någon form på mackor??! 😀

 1. linds skriver:

  De är ju galna i søtpålegg i Norge. 🙂 När ni är där någon gång måste ni testa de andra på marknaden: Banos (bananpålägg), HaPå (kola), Nøtte eller Nugatti (hasselnötspålägg) osv. 🙂 Just Sjokade gillar jag inte, föredrar Nutella (som inte fanns att få tag på i Norge när jag bodde där i början av 2000-talet!). Ingen av de norska påläggen finns här vad jag vet.

 2. Dysch skriver:

  Ja älskar choklad typ Nutella och sånt på macka bara det inte blir för ofta. Har aldrig smakat Sojkade men kan tänka mej att det är gott.
  Det är nog ända gången ja äter choklad så är det på macka för annars tycker ja inte om det.

 3. Hej, jag och en kompis var på Fuerteventura tidigare i mars och då fick vi tips om att prova Nutella, salami och ost på mackorna. Det låter inte som någon höjdare men döm om min förvåning. Det var gott! Vi åt det varje morgon och hade tom med oss på mackorna ut på golfbanan…

 4. Hahaha, lite kul att jag i natt drömde om din blogg och detta inlägget. Drömde att någon hade skrivit något dumt om ditt choklad-som-pålägg-inlägg och kritiserat dina frukostvanor. Jag blev då så arg och försvarade dig ordentligt – som en trogen läsare bör göra! 😀

  1. Hahaha 😉 men tack för att du tänkte försvara mig 😀

   KRAM!

 5. Nej, choklad på macka är inte min grej heller…men krämen funkar säkert till någon efterrätt, kladdkaka kanske?

  Hoppas att du hittade några fina glas/koppar och att ni fick en lyckad kväll!

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..