Svar på era frågor

Då kör vi, här kommer svaren på era frågor 🙂

Pilla:

Hej Victoria.
Först villa jagg passa på att tacka för en helt underbar sida, besöker den flera gånger om dagen

:)
och har provat många av dina recept ( i dag blir det ett av dina goda laxrecept) Jag undrar bara om du har fler recept på LCHF-kost? Har ätit enligt det sedan jag läste om det i ett av dina inlägg och tycker att det passar mig jättebra.
Tack på förhand.( Har vanligtvis massor av frågor och funderingar men just nu kom jag bara på den här
:)
Ha en bra dag.

Pernilla

Svar: Tack vad kul att höra!! Ang LCHF så fungerar de flesta av mina recept bara man tar bort ris/pasta/potatis och lägger till tex en sallad istället. (Förutom bakverken och sötsakerna  😉 )Jag ska gå igenom receptbanken och märka upp de jag tycker passar särskilt bra som LCHF-måltider vid tillfälle.

MalinSt:

Har du alltid varit intresserad av matlagning/bakning? Vad är roligast att tillaga/baka tycker du?

Kram från Malin

Svar: Nej det har jag inte varit! Det var först när jag flyttade hemifrån och var mer eller mindre tvungen att laga maten själv som jag upptäckte hur kul det var och på den vägen är det. 🙂 Det roligaste jag vet att laga är nog smörgåstårtor!!!

lager3

Bullmamman:

Hej! Denna fråga har inget med mat att göra… men jag undrar var Micke har köpt de där pilotbrillorna, som du hade på dig på den där bilden då du även hade en rosa trenchcoat? Tack för en super bra blogg.

Svar: De kommer från H&M och kostar nästan ingenting 🙂 Tack!!

getiton:

Först och främst: älskar din blogg, den är helt underbar och blir alltid lika glad när jag ser att du skrivit ett nytt inlägg!

Så till min fråga: Jag och min mamma har planerat en riktig myshelg med god mat. Har du något förslag på vad vi skulle kunna laga för nåt?

:)

Svar: Tusen tack!! En myshelg med mamma låter underbart, mitt förslag är: http://www.matplatsen.net/wordpress/2009/12/27/nyarsmiddagar-meny-nr-3/

kraftrora2

Totten:

Hej!
Vill också tacka för en helt fantastisk blogg!
Min fråga är, om du har något tips om vad jag kan göra av min färdiga tomatsoppa som står och väntar i skafferiet. Fick den av en kompis så jag var sjuk (men jag gillar inte tomtasoppa – alls! ) och du brukar ha kluriga idéer och lösningar. Så jag såg min chans att fråga idag =) Gärna fler förslag.

Må så gott!!
Totten(Lina)

Svar: Tack! Tomatsoppa är ingen favorit här heller, men gott kan vara att ha i ost-tortellini och låta koka några minuter.

Pillan10:

Hej!
Jag tycker verkligen jättemycket om din blogg! Jag slukar alla inlägg och du har tom fått mig att börja kommentera. :)Om du blir bjuden på en 3-rättersmiddag, vad är dina favoriter som du skulle bli glad av att hitta på menyn? Ha en fantastisk dag! Kram

Svar: Tack vad kul 🙂 Om jag blir bjuden på en 3 rätters skulle jag jättegärna vilja ha en meny som ser ut ungefär så här:

Förrätt: En god krämig soppa med restaurangtouche (ni vet sån där speciell smak som är så svår att få till hemma?)

Huvudrätt: En god fiskrätt ( lagar nästan alltid lax själv men väljer gärna fisk på restaurang och skulle gärna bli bjuden på en god fiskrätt)

Efterrätt: En god creme brulé eller något kladdigt gott med choklad 🙂

matte:

hej! om du skulle göra en ägg o räkpaj, vad skulle du välja för sorts vin till? ska ha en liten tjejmiddag i helgen, men kommer ej på vad man ska bjuda på, tips på någor snabbt enkelt o gott? brukar ibland göra pajen jag nämde men denna gång gillar alla ej räkor….
tack för en härlig o intressant blogg!
ha en skön dag! kram

Svar: Till en räkpaj tycker jag att vinet Foot of Africa passar bra. Gott som ”sällskapsvin” oxå. Tips på något annat lätt och gott att bjuda på, tex Mexikansk Kycklingpaj.

MillyMilly:

Hej!
Tack för en super bra blogg.Jag undrar om du har någon bra mattips till oss som har små barn. Mina är 4år och 7mån.

Jag håller med Olivia VASA är bäst i stan ( är också från Örebro) Om du inte har någon annan stans du brukar gå? Är öppen för förslag

:-)

Svar: Jag vet faktiskt inte!!! Har ingen erfarenhet av 4 åringar och när Olivia var 7 månader var det bara Hipps barnmatsburkar med Kalkon som gällde. 🙂 VASA är en favorit här med, finns ju numera ute på Marieberg med så det slinker ofta ner några gobitar i en påse att ta med hem. Fantastiskt trevlig kille som jobbar där måste jag säga!

elmida:

Hej!
Jag undrar vilka favoriter du har som förrätt, varmrätt & dessert?

Kom på en till:
Vad är det “konstigaste” du har ätit?

Svar: Svårt att lista sina absoluta favoriter men till förrätt gillar jag tex en riktigt god klassisk toastskagen (med hemlagad skagenröra). Till huvudrätt gärna Oxfilé med potatisgratäng och god sås alt fisk (om det är på en bra restaurang). Favoritdesserterna är Creme brulé och pannacotta! (se frågan från Pillan10 för ytterligare favoriter).

jag lite feg och har inte provat så konstiga maträtter vad jag kan komma på??? 😉

Olelsi:

Jag tackar så jätte mycket för tipset om Taccos lådan, jätte god. Barnen älskade den och sa det luktade så gott och smakade underbart.
Kul och göra något nytt.
Men jag undrar om du har någon god glass som man kan göra själv….det e ju snart sommar, skulle vara mysigt och göra glassen själv. Njuta av den i sommarvärmen, på uteplatsen!!

Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.

Svar: Vad roligt att den gick hem! Ang hemmagjord glass så gjorde jag ofta glass förr när vi hade glassmaskin. Tyvärr minns jag inget direkt recept men favoriten var bananglass med krossad choklad. Ska leta i receptgömmorna om jag kan hitta det.

SaraL:

Jag bor själv i Örebro och undrar i vilket område du bor i? Ekeby-Almby? Vilket konditori köpte ni de fina bakelserna från? De såg extra goda och fina ut!!!

/Sara L

Svar: Nej vi bor i Ormesta. Var bor du? 🙂 Bakelserna har jag köpte på VASA-konditoriets expresscafé på Marieberg. (Ligger precis vid ingången från coop-hållet)

Jloov:

Hej Vickan! tack för en fantastiskt fin blogg! Love it!

Jag undrar hur det kommer sig att ni valde att flytta till Örebro? är någon av er därifrån eller är det jag som missuppfattat allt och att ni alltid bott där?

Sen undrar jag om du har någon bra indiskrätt som passar en som är allergisk mot all typ av curry? konstig allergi jag vet men det är inte mycket och göra åt..

;)

Svar: Vi kommer båda två från Örebro ursprungligen och har våra familjer kvar här. Ställde oss i tomtkö när vi började känna oss trångbodda i lägenheten i Sthlm och vips så fick vi tag i en tomt här och byggde hus och flyttade 🙂

En supergod indisk rätt utan curry : http://www.matplatsen.net/wordpress/2009/10/28/indiskt-till-middag/ 

Birgittas mat: 

Hej Victoria. Jag tittar in här då och då, du har en fin blogg med läckra bilder.
En fråga har jag angående Mojiton du drack häromdagen. Var den god den som fanns färdig på flaska? Tyvärr kan ju limesmaken bli lite konstig på färdiga drycker.

Svar: Jag tycker den var god. Smakade väldigt mycket och inte riktigt som Mojito jag är van vid från krogen. Sofia hade i extra lime och mynta i så hur den smakar helt rent vet jag inte.

Nazima:

Hejsan!

Jag älskar verkligen din blogg och allt jag lagat här hemma har gott hem hos familjen.
Undrar ochså om du alltid gillat att laga mat?

Sedan undrar jag om du kan hjälpa mig att sätta ihop förslag på plockmat”fingerfood” alltså sånt man kan äta på stående fot. Har hittills kommit på grillade kycklinvingar, pizzaslices men där tog fantasin slut…..
Ha en fin dag kram

Svar: Nej inte förrän jag flyttade hemifrån! 🙂 Bra fingerfood:

1) Foccacia med olika tapenader http://www.matplatsen.net/wordpress/2009/10/05/focaccia-med-tapenade/

2) tunnbrödsrullar med pepparrot http://www.matplatsen.net/wordpress/2009/10/04/partysnittar/

festis4

3) Olika fyllda minicrostader, tex http://www.matplatsen.net/wordpress/2007/11/12/gratinerade-svampcrustader/

4) fyllfa petit chouxer http://www.matplatsen.net/wordpress/2006/11/28/petits-choux/

Newbiecooking:

Kul med frågestund!
Jag tänkte bara höra om du inte kan berätta lite mer om porslinet du har? Du har så fina vardagstallrikar och uppläggningsfat.

Svar: Tack!! Visst kan jag göra det, gör ett eget inlägg om det framöver!

Invidia:

Hej!
Jag är hemskt nyfiken på hur du lyckas hålla dig i så oförskämt bra form med tanke på alla godsaker du lagar och äter! Tack för världens bästa blogg i övrigt!

Kram Emma

Svar: Tack vad kul att du tycker om bloggen!! Jag gör faktiskt inget särskilt, försöker hålla nere på kolhydraterna till vardags men mest för att jag mår bättre av att äta så. Men jag tar ju igen det i alla godsaker sen 😉

Jenco:

Preciiis den frågan som jag tänkte på! ;))
Hur gör du?? Har du alltid varit smal (vet att du hade en viktblogg men du skrev aldrig din vikt vad jag minns)?!
kramar!!
Återgien TACK för alla dina recept! Har sagt det förut men du vet att jag inte klarar mig utan dom… =)

Svar: Som sagt gör inget speciellt 🙂 Minns du min ”viktblogg”?! Kul, den hade jag glömt själv 🙂 Fick ett infall att testa viktväktarrecept för många år sedan, men tröttnade snabbt.. Tack själv, kul att du gillar dem!!

Ulrika78:

Hej fina Victoria!
Jag ska ha dop snart och vill bjuda på plock mat som ska vara lätt och laga och förbereda, har du några smarriga tips på kalla/ljumna rätter?

Du har en underbar blogg som är rolig att följa.

Jag önskade att du ville skriva en veckomatsedel med en handlingslista en gång i veckan som har goda lite nyttigare matförslag. Är usel när man ska gå och handla och komma på så finns det en färdig lista så vore det ju kanon

:)
STOR kram

Svar: Italiensk plockmat tycker jag är superbra att bjuda på, smidigt och gott! Som olika sorters kallskuret på fat  salami mm.) melon skuren i klyftor med parmaskinka på, goda ostar, grissini och baguetter, dippsåser fetaoströra och soltorkadtomatröra) goda oliver, en god pastasallad med pesto etc.. Och kanske pannacotta i portionsglas (plastmuggar) till dessert. (Utöver doptårta om ni ska ha det?)

Ang veckomatsedel och inköpslista så är det inte riktigt min grej 🙂 Jag planerar inte i förväg utan lagar det jag är sugen på för dagen och spontanhandlar då och då 🙂

Barota:

Hej!
Jag undrar om du har något annorlunda tips på hemmagjord glass? Har nämligen en glassmaskin som sällan används.. Nåt spännande somrigt

:)

Svar: Favoriterna jag gjorde när vi hade glassmaskin var svartvinbärssorbet och bananglass med chokladkross. Ska leta hemma hos mamma & pappa och se om jag hittar det gamla häftet som hörde till maskinen som innehöll recepten.

vickan:

Hej Victoria,
Jag är allergisk mot lax och tonfisk och undrar om du kan du tipsa om vilken typ av fisk jag kan använda istället för lax/tonfisk i dina recept?
Jobbar du som kock eller är matlagning en hobby för dig?

Tack för en superbra, beroendeframkallande blogg. har lagat flera av dina recept som blivit jättegoda. kram

Svar: Matlagningen är bara en hobby!! Kul att du gillar bloggen! Ang andra fiskar i recepten så vet jag tyvärr inte. Lagar nästan bara lax själv, på sin höjd torsk 🙂 Men testa dig fram med de fiskar du tål, de flesta recept funkar säkert med olika fiskar!

annaelelel:

Hej

Jag instämmer med alla föregående, din blogg är jättebra

:-)

Jag har lite frågor gällande frysning av diverse saker. Kan man frysa deg? Deg med jäst eller deg med bakpulver. Det vore så smidigt att alltid ha bröd/deg färdigformat i frysen och bara grädda det på morgonen. Har också hört att man inte kan tina fryst spenat och ha det i tex en paj och sedan frysa in resterna då spenaten blir dålig av det. Stämmer det?

Ha en bra långhelg!

Anna E

Svar: tack!! Jag brukar frysa färdigjäst pizzadeg och bullar så det brukar gå bra. Men jag är ingen expert och vet inte riktigt vad man kan och inte 😉 du får nog googla på det. Och det där om spenaten har jag aldrig hört talas om faktiskt..

Saris:

Rödvinssås! Snälla hjälp!

Jag älskar att laga mat. Är inte alls någon novis i köket. Klarar det mesta. Utom just rödvinssås… Hur får man det att smaka som på restaurang? Jag får det bara att smaka som det luktar i vasken när man tömt slattar efter en middag…

Har du något bra recept?

Tack för en bra blogg!

Svar: Jag har ett recept på en jättegod rödvinssås med stjärnanis i som jag fick på en matlagningskväll på Kajsa Warg en gång. Ska leta i gömmorna och återkommer!

Olsforslisa:

Hej
Tack för en bra blogg, läser den varje dag och har provat många av dina recept.
En fråga, du har ofta soya i dina rätter, vad använder du för soya?
Mvh Lisa

Svar: Alltid alltid kinesisk soja ( Mrs Chengs Mushroom Soy)!!

Maxiander:

Vad tycker dom om Rawfood idéen?
/A

Svar: Jag föredrar varm mat 🙂 så det faller redan där.. Men det passar säkert en del. Något för er? 🙂

Karin77:

Hej hallå!

Vi ska ha dop för vår lille (store!!) kille i juni och tänkte bjuda på älgkött (kärlknöl) med någon god potatissallad. Vill gärna ha ditt bästa potatissalladrecept :)? Helst ett utan majonäs, det gillar jag inte!

Kram och tack för en inspirerande blogg!!!

Karin

Svar: Tyvärr Karin, har inget utan majonnäs, jag älskar majjo! Men någon annan här kanske har något gott recept på lager?

Erika B:

Hur lagar du helst till potatis? Jag känner att kokt potatis kan bli lite tråkigt i längden och skulle vilja piffa upp potatisen lite. Några tips?

Svar: Jag är inte alls förtjust i vanlig kokt potatis och gör nästan alltid något annat med den. Till fisk älskar jag pressad potatis eller potatispuré och till kött blir det gärna hasselbackspotatis, potatisgratäng eller råstekta potatisskivor.

lbiff2

Axman:

Hej Victoria! Jag är ett stort fan av din blogg, jag får alltid en massa bra tips och idéer!
Jag tränar och tävlar i motocross, och inför en hel dag på banan så går det åt att ha med sig matsäck fylld med energi så att man orkar och inte kör slut på sig och kan prestera max. Tänkte höra om du har några tips på någon energifylld matsäck att ta med, då det ibland kan bli trisst med mina äggmackor!=)Tack på förhand.

Svar: Jag förstår att det går åt energi! Jag skulle ta med en god pastasallad med pesto, fetaost, skinka/salami, oliver, soltorkade tomater och annat gott. och en bit bröd och nån god röra till. Eller en pastasallad med grillad kyckling och BANANcurrydressing till. 🙂

Stellas mamma:

Hej! jag undrar om du har något kul recept på efterrättspaj med bär. tycker det blir mest smulpaj – men skulle vilja prova något nytt!
Tack för en superbra blogg, har provat flera recept som blivit favoriter

:)

Svar: dessa är suuuuuupergoda varianter på bärpajer när man tröttnat på smulpaj:

1) knäckig ananaspaj http://www.matplatsen.net/wordpress/2010/01/21/knackig-ananaspaj/

anapaj2

2) seg blåbärspaj http://www.matplatsen.net/wordpress/2010/03/18/seeeeeg-blabarspaj/

3) Ljus kladdkaka med bär  http://www.matplatsen.net/wordpress/2008/08/11/ljus-kladdkaka-med-bar/

DianaR:

Hej! Har undrat länge nu vad det är du jobbar med egentligen? Får inget riktigt grepp om det

;)
Och vad har du jobbat med tidigare?

Svar: Jag jobbar på  Lidls fastighetskontor. Och sen har jag ju bloggen och skriver om mat i tidningen Nollnitton 🙂 När vi bodde i Sthlm jobbade jag på en advokatbyrå och innan det pluggade jag. Har tagit en magisterexamen i företagsekonomi med marknadsföring som inriktning och en kandidatexamen i Rättsvetenskap. 🙂

thetriftystylist:

Vilka bloggar läser du förutom de på bloggfamiljen?

Anna

Svar: Jag hinner tyvärr inte följa så många bloggar, men försöker kika in till mina läsare då och då (så lägg gärna till adressen till er i blogg under era kontoinställningar så den visas under era kommentarer!!) och sen har jag några gamla godingar som jag följt i många år och en och annan matblogg. Kan göra en liten lista vid senare tillfälle 🙂

juliaisac:

hej vännen!
det kanske var tur att det inte blev nån dh-kväll ikväll med tanke på att du har lite frågor att svara på så du hade nog inte haft tid;-)

hoppas inte olivia har saknat sina nalle puh-kort allt för mycket, de ligger ialla fall i säkert förvar här!!

kram på dig!

//grannen

Svar: De där korten glömdes snabbt bort 😉 Men vi ses ju på tisdag så ta gärna med dem om du kommer i håg! Kram!

susannelotus:

tack för alla goda recept!!
har oxfilé i frysen men vill ha tips på hur jag steker den på bästa sätt. köpte en halv oxe o hittills har alla köttbitar blivit sega som skosulor

:(

vi gillar köttet medium eller välstekt.
ha det bäst
susanne

Svar: så här gör jag för bästa resultat : Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Salta och peppra oxfilén. Stek i rikligt med smör ett par minuter på båda sidor. Låt vila en stund och stek sedan färdigt i ugnen på 225 C, ca 10 minuter.

Bild från i lördags, precis lika gott då som i fredags :)

Madeleine:

Kul med lite frågestund:)

Har du alltid haft ett stort intresse för mat? Vad är din topp-tre vad det gäller favoriträtter? (skaldjur och plocktallrik kanske..haha)
Vilken är din favorit restaurang resp fik i Örebro?

Kram

Svar: Jag har inte alltid haft intresse för mat och matlagning, det smög sig på efter att jag flyttat hemifrån och har nu blivit min hobby och passion 🙂 Top 3, jaaa skaldjur och plockmat ligger bra till 🙂 och en god grillad köttbit..

Favoritrestaurang är Slottskällaren och favoritfik får nog bli Fröken Brogrens veranda som vi nyligen upptäckt.

Malan:

Har du något “motto” som passar bra in på dej?
Ha en härlig onsdag!

Svar: Njaä.. Jag har nog inte det. Men det finns så många bra, så det skulle nog vara något i stil med lev i nuet och gör var dag till en fest. 🙂 Har du något?

Ante:

Undrar om du är utbildad inom ngt m mat, eller halkat in på bananskal? Tänkte på recept i tidning osv?

Svar: ingen utbildning inom mat, det är bara min hobby!  Har haft bloggen i 5 år så den har växt fram sakta men säkert:)

Cobrakarin:

När ska du släppa din första receptbok och hur ska jag göra för att få ett signerat ex…?

:-)
Kram!

Svar: En receptbok vore verkligen kul, den tanken finns alltid i bakhuvudet. Och när den väl blir av så skickar jag dig självklart ett signerat ex 🙂 kram!

Marie A:

Hej!
Har en fråga hur du gör när du bakar chokladkakan med kokostäcke? Har försökt ett antal gånger med “täcket hamnar alltid i kakan: Ser inte så aptitligt ut som din.Är också sugen på mer LCH recept om du har. Ha en bra helg!

Svar: Lite av täcket brukar sjunka ner för mig med 🙂 det blir lite ojämt här och där. Som Nazima svarade i tråden så ska man förgrädda själva kakan en stund innan man brer på täcket, i din ugn kanske det krävs ytterligare några minuter!

koko3

Misa:

Ditt halsband, som du har på dig i inlägget från 12/4 – varifrån kommer det? /Maria

Svar: Det halsbandet kommer från SNÖ of Sweden.

Linda80:

Hej igen =)
Vad heter kondiset du hitta `grodan` på?
Vill verkligen inte missa den om vi har vägarna förbi örebro vid tillfälle, alltid trevligt med lite nostalgi=)!
Ha det! Linda

Svar: VASA konditoriet. Finns i city eller som expressfik på Marieberg Galleria.

Bästa kondisbiten om Olivia får välja :)

73anette:

Du har en underbar blogg!!Jag undrar vilken maträtt som är din favorit? Själv älskar jag grillat kött med en massa olika tillbehör.

Svar: Jag kan omöjligt välja bara en!! Beror på årstid och humör, men jag älskar oxå en god köttbit med goda såser och en potatisgratäng till, mums!

lihasa:

Hej! Tack för en bra blogg.
Jag har en kompis som säger att han inte gillar lax. Men jag skulle vilja försöka motbevisa detta eller kanske lära honom tycka om detta som är så gott. Så jag undrar om du har något recept på typ laxfile som inte smakar så mycket fisk??

:)
/Lisa

Svar: Då tycker jag ni ska testa http://www.matplatsen.net/wordpress/2010/02/24/kramig-vitlokslax-och-stackars-liten/ det går hem hos ALLA 🙂

Älskar nya ugnsformen från Rice!!

Hea:

Har era matvanor förändrats hemma sedan ni fick barn? Lagar ni mer mat som Olivia gillar (typ falukorv, fiskpinnar, köttbullar) eller har hon lärt sig att äta det ni äter. Eller gör ni kanske som vi gör att det ibland blir en vuxenrätt och en lite mer barnanpassad rätt?

Svar:  Olivia är tyvärr väldigt kräsen och kinkig med maten så det slutar oftast med falukorv och makaroner och annan ”barn mat” till henne medan vi äter något annat. Men hon får såklart prova, så endera dan kanske hon inser att mamma gör så mkt godare mat 😉

Kaksmulan:

Kanske lite sent att komma med en fråga men… Vad hände med era “Halv åtta hos mig” middagar? Det var en jättekul idé och roligt att läsa om och vi är ju nyfikna på vad du ska bjuda på.. Trevlig helg!

Svar: Ett av paren är bortresta på semester så vi har några veckors uppheåll bara!! Om ett par veckor är det vår tur att hålla i middagen så självklart kommer det på bloggen då 🙂

MariahG:

Hej!
Har du varit med i någon matstafett någon gång?

:)

Jag tänkte att du som har provat Halv åtta hos mig och lite sånt där kanske även deltagit i den biten.
Vi ska iväg i slutet av maj och jag har fått veta att det är jag och min sambo som står för efterrätten.
Något snabbt och gott som passar för 6stycken vuxna.
Har du något tips?
Kram från Mariah.

Svar: Nej jag har inte varit med i en matstaffet någon gång, hur fungerar det??!! Ska det gå snabbt att laga eller får man förbereda?

Det var nog alla frågor för nu 🙂 Hoppas ni fick svar på det ni undrade. Tack för mig!

 1. Men kära nån,
  här ovan i mitt långa inlägg ser man bevis på hur dålig jag är på att räkna.
  Jag skrev att vi fått 5 kuvert…1, 2, 3, 4 = FYRA!
  Räknade med kuvertet som dom 4 kuverten kom i 8)

 2. Vad roligt det var att läsa alla dina svar på frågorna.

  Sist men inte minst var ju min fråga,
  trodde inte jag skulle få nåt svar eftersom jag var lite sent ute (som alltid…)

  MATSTAFETT är en ny grej här i Edsbyn oxå,
  har bara hört talas om det hela förut men jag vet att på flera ställen i landet anordnas det minst en gång per år.
  Det går till som så att man får 5 stycken brev hemskickade ungefär en vecka före det hela går av stapeln.
  Ett kuvert får man öppna i förväg och i vårt fall var det kuvert nummer 3 och där stod det vad man ska laga (i vårt fall står det EFTERRÄTT)så att man kan förbereda det hela.
  Jag går runt nu och lusläser överallt i tidningar och på internet i jakten på den perfekta efterrätten för 6 personer 🙂
  TIPS MOTTAGES GÄRNA!
  Jag ska bjuda på en god efterrätt med tillhörande/passande alkohol.
  Sen så klockan 15.00 på utsatt dag öppnar vi kuvert nr 1 där det står adress och tid för vart vi ska äta förrätt. Vi har ingen aning i förväg om vem vi ska till eller vilka fler än vi som ska dit så det blir en överraskning.
  När vi ätit förrätten klart öppnar vi kuvert nummer 2 där det står vart vi ska äta huvudrätt.
  Samma sak där, ingen aning i förväg vart vi ska eller vilka som sällskapar oss där på plats 😀
  Och så ger vi oss iväg och mumsar huvudrätt.
  Mätta och belåtna öppnar vi kuvert nummer 3 som i vårt fall inte är någon överraskning för då vet ju vi att det kommer två okända par till oss och äter efterrätt.
  Sen har vi en gemensam fest allihopa (i vårt fall är vi drygt 70 stycken par) på kvällen efter att vi är stinna efter den goda efterrätten och det är i kuvert nr 4 som det står vart den festen ska hållas.
  En toppen idé för mig som gillar tillställningar, nytt folk, god mat och trevligt sällskap!

  Som sagt,
  tips på god efterrätt för 6 pers med gott alkoholtillbehör mottages gääärna för jag har hjärnstillestånd i nuläget 😀

  Många kramar från Mariah.

 3. idamo skriver:

  kul med frågestund!

  här har vi just avnjutit din krämiga vitlökslax. kan knappt röra mig så mätt är jag. jättegott! min sambo sa att det var den godaste lax han ätit och han gillar inte lax så det är ett bra betyg!

  lite sen men har en fråga, när det står ”kakao av god kvalitet” i ett recept, vilken kakao använder du då?

  ha det gott!
  kram ida

  1. vad kul, jag älskar oxå den laxen!! Och den brukar gå hem även hos dem som inte är jätteförtjusta i lax.. 🙂
   Jag tycker Fazers kakao är god!! billighetsmärkenas kakao smakar ofta ingenting eller för beskt etc tycker jag, men det är ju en smaksak.

 4. Carla skriver:

  Hej!

  Ja vad duktig du var som svara på alla frågor, gjorde ju russinkakorna idag, blev såå goda. De var ju superlätta! Tackar så mycket för alla fina och goda recept du har…:) Kram på dig!

  PS, ska ta med Lena till lokus nästa gång hon är här, ska du hänga med? 😀

  1. Tack 🙂
   Ja gääääärna, vankas det kenta Galo?? 🙂

   1. Carla skriver:

    Självklart har inte ätit den sen gymnasiet! 😀

 5. matte skriver:

  tack för tipset om vin till räkpaj! mexikansk kycklingaj såg hur smarrig ut som helst, den ska jag göra nästa gång vi träffas, igår blev det tacopaj o till efterrätt gjorde jag din päronkaka fast jag tog med vaniljglass.
  mycket uppskattat!!
  snabbt, enkelt o gott. alla blev så mätta att vi tog en promenad med hunden för o smälta ner maten, innan vi fortsatte vår trevliga tjejkväll med gamla 80-90-tals hits.
  tack för en helt underbar blogg med många härliga tips o ideer!
  kram o god natt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..