Pepprig biff med pepprig sås

Lagade såååå god mat häromkvällen!! Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, köttet började nästan brinna (utan flambering!) och brandlarmet tjöt för full hals men gott blev det tillslut 🙂 Köpte färdig pepparbiff och stekte på och gjorde gooooda tillbehör till. Nyskördade minimorötter som stektes hastigt i het panna, färsk sparris som blev perfekt! Ugnsgrillade små plommontomater (in i ugnen 220 C med olja och flingsalt på ca 10 min). Blandade salladsblad. Och sist men INTE minst goda såser. Jag är en riktig såsmännsika!!!!

Testade nya Kelda Bearnaise som var överraskande god!! Låg fetthalt, men smakade krämigt och hemlagat och samtidigt färscht. Bra betyg!!

Oväntat god!!

Oväntat god!!

Och sedan gjorde jag en såååååååååååååå god pepparsås. Kan vara den godaste såsen jag nånsin gjort faktiskt 🙂 Kunde inte sluta skrapa ur kastrullen!!! Eller så var jag braaaa hungirig 😉

2 msk kalvfond
1 dl rödvin
1 msk grönpeppar i lag
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
en skvätt soya
salt & massor med peppar
redning (mjöl + vatten)

Häll fond, vin och grönpepparkorn i en kastrull. Låt koka så bara hälften återstår. Tillsätt grädde och creme friache. Smaka av med en skvätt soya, lite salt och rikligt med peppar. Låt koka i hop något och red sedan av såsen till önskad konsistens. Steker ni kött samtidigt så häll gärna ner stekskyn i såsen!

Inte så avancerat men smaken blev verkligen sjukt god!!!!!!!!!!!!

Bästa kalvfonden!!

Bästa kalvfonden!!

peppar1

peppar2

Är ni såsmänniskor eller icke-såsmänniskor?? Det verkar vara antingen eller som gäller.. Här hemma skulle vi kunna leva på sås!!! 🙂

 1. Hej! är ”såsmänniska” också! (Brukar ha i tomatpuré och charlottenlök annars…men…denna blev ju jättegod ändå?1?) Prova denna om ni inte gjort det…:))Mmm…

 2. Jag är såklart SÅS-människa!! Ingen måltid utan sås 😉 Förresten så ska jag prova din pepparsås idag. Dock så har jag ingen grönpeppar i lag… provar med vanliga torra istället hihi och hoppas det blir lika bra. Skriver här sen va jag tyckte 🙂 Men jag tror inte jag kommer bli besviken 😛

 3. kajsen skriver:

  Jag älskar sås! Jag brukar göra en enkel om jag inte har nån sås hemma. Funkar till kött, kyckling och som pastasås. Koka cream fraiche, köttbuljong, soja, sambal oelek och vitlök. Det blir jätte gott! 🙂

 4. Visst är Keldas bea GOD!!! Jag ääälskar den!!!!
  Ska prova din pepparsås!!!

 5. Ankim skriver:

  Sås, absolut! Har du provat Jensens Böfhus whiskysås, den gillar vi här hemma när vi ska ha en snabb färdig sås. Annars är ju t.ex gorgonzolasås en ev favoriterna, serveras helst med sked:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..