Ett lass med lasagne

Vilket ruggigt väder!!! Här har det regnat precis hela dagen och verkar fortsätta i samma anda.. Vilket jag iof bara är glad för eftersom vi la gräs i helgen och den stackars gräsmattan blir nog glad för varje droppe 🙂 I sånt här väder duger bara VARM mat och allra helst robust husmanskost eller liknande. Till middag vankas hemlagad lasagne.

lasag2

Receptet brukar bli lite olika varje gång jag lagar lasagne 🙂 Nu blev det så här:

lasagneplatttor efter smak
600 g nötfärs
1 gul lök
3 dl gräddde
1 dl chunky salsa
½ dl ketchup
salt & peppar
redning vatten + mjöl
2 pkt KNORR Bechamellsås på tetra
200 g riven ost

Stek köttfärsen. Tillsätt löken och låt den bli mjuk. Tillsätt 2 dl grädde, salsa och ketchup. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite redning till önskad konsistens.
Häll ett lager köttfärssås i botten på en ugnsform. Ringla över ordentligt med beckamellsås. Lägg på lasagneplattor så det täcker. Häll på ett lager köttfärssås, ringla över bechamell, toppa med lasagneplattor osv. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bred ett lager bechamellsås över. Toppa med den rivna osten och häll sedan över den sista grädden. In i ugnen, 200 C, ca 30 min.

Servera med en god sallad och ett glas rött 😉

lasag1

Har ni något riktigt gott lasagne-recept som ni vill dela med er av??!! 🙂

 1. Karin skriver:

  Tack!! Gjorde den här idag! Hur god som helst! Jag håller med dig, världensgodaste!!

 2. Min lasange har blivit välomtalad i min bekantskap. Detta har jag i min köttfärssås:

  -Nörfärs
  -gullök
  -vitlök
  -köttbuljong
  -Riven morot
  -ev en strimlad paprika
  -basilika (färsk eller fryst)
  -Krossade tomater
  -rödvin eller en gnutta vinäger
  -råsocker
  -Salt och peppar

  Sen gör jag bechamellsås (som jag gärna kryddar med salt vitpeppar och parmesan) och varvar med plattor högst upp smular jag över mozzarella.

 3. Anna.E skriver:

  Lasagne är stor favorit hemma hos oss :), både vuxna och barn gillar det. Använder du färska eller torra plattor?

 4. Liz skriver:

  Lasagne kan vara det godaste jag vet 😀 ..och recepten är ju olika från gång till gång..det senaste jag testade var dock detta och det var så gott så alla matlådor vi skulle frysa blev aldrig frusna utan blev både lunch och middag tills det var slut :O
  Recept kommer här: http://www.ica.se/recept?recipeid=659942 ..vi hoppade över broccolin dock.

  Kramkram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..