Kladdig kladdkaka med bär

Sommarfräsch kladdig kaka som är superenkel att baka. Ingen kladdkaka med choklad i alltså utan en kladdkaka som i kladdig kaka 🙂 Godast dagen efter när den stått till sig i kylskåp, tycker jag. Receptet har jag fått av mina gamla kollega Åsa, *tack*.

Nån gillade smeten skarpt :) Blev knappt nåt kvar till kakan!!

Nån gillade smeten skarpt :) Blev knappt nåt kvar till kakan!!

2  ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (tex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten. Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan!) Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.

kl2

Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig!

kla3

Låt stå och kallna i kylskåp. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

kla5

kla8

kla9

kla10

Kladdigt sött enkelt och gott 🙂 Älskar kladdiga bakverk och är inte så mycket för torra kakor. I såfall pyntar jag dem gärna med nån frosting/topping eller serverar något kladdigt till. Torr sockerkaka rakt upp o ner är inte min grej. Är det er?

 1. Jag bara måste rekomendera dig att göra parfait med krossade polkagrisar. Det blir verkligen jättegott!
  Ha en bra dag!

 2. Tusen tack!! =)
  Jag är som du och älskar kladdiga saker 😉
  Kommer baka denna imorn då svärmor komme rpå besök så återigen, TACK =)

 3. Är precis likadan, gillar inte vanlig sockerkaka à natural men med nån krämig topping kan det va gott 🙂

 4. Ja faktiskt :)!! Fast inte torr då förstås. Gör en supersmarrig m massa smör, gräddfil och vaniljsocker som är allt annat än torr. Jag hade dille på sockerkaka när jag var gravid och bakade varje en vecka! Sockerkakan fick verkligen en revival här då :)!

 5. Vad söt hon är lilla Olivia!
  Denna måste jag prova i helgen, jag hade tänkt att minska på kilona men du ”förstör” det med dina smaskiga recept 🙂
  Ha en riktigt trevlig helg.
  Kram Jessica

 6. Herregud vad god den såg ut! Du tar alldeles för läckra bilder…blev grymt sugen på kladdig kaka. Jag är nog en sån som nästan hellre äter smeten/degen än själva kakan. Så kladdigt vill jag ha det! 😀
  Vad fin Olivia är. Hon ser så himla mycket äldre ut. Har verkligen blivit stora tjejen.
  Kram kram

 7. Neej ska det vara sockerkaka så får det vara en s.k sverigekaka (går under många namn) som man delar på mitten och så häller man en vaniljblandningen över båda delarna och så lägger man ihop dem sedan! :)Såå god.. Men i morgon är det dags att baka Prinsesstårta a la Leila Lindholm och förut blev det amerikanska jätte muffins med hallon och blåbär med crunch på toppen 🙂

 8. Hej hopp!
  Denna kakan brukar jag göra, fast med hallon och Käck/Kick, du vet mjuka kola-lakritsen, klippt i bitar! Sååå gott!! Lovalovar!

 9. Det här receptet ska jag prova i midsommar.
  Vi ska fira midsommar hemma i år för ovanlighetens skull, brukar alltid campa i Orsa med husvagnen men sista två åren har vi bostavligt talat REGNAT BORT.

  MATSTAFETTEN ÄR AVKLARAD och det rekommerar jag varmt att starta upp i andra städer oxå,
  banne mig bland det roligaste jag varit med på.
  Vi fick underbart god avocado och räktårta som förrätt och kyckling med mozarellasallad och potatisgratäng till huvudrätt och sen bjöd vi på daimcheesecake till efterrätt.
  Tillsammans med kaffe och goda likörer blev det superbra!

  Din snabba cheesecake med jordgubbar,
  vispar man grädden innan man blandar den med osten…???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..