ANNONS

Kladdig kladdkaka med bär

/

Sommarfräsch kladdig kaka som är superenkel att baka. Ingen kladdkaka med choklad i alltså utan en kladdkaka som i kladdig kaka 🙂 Godast dagen efter när den stått till sig i kylskåp, tycker jag. Receptet har jag fått av mina gamla kollega Åsa, *tack*.

Nån gillade smeten skarpt :) Blev knappt nåt kvar till kakan!!

Nån gillade smeten skarpt :) Blev knappt nåt kvar till kakan!!

2  ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (tex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten. Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan!) Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.

kl2

Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig!

kla3

Låt stå och kallna i kylskåp. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

kla5

kla8

kla9

kla10

Kladdigt sött enkelt och gott 🙂 Älskar kladdiga bakverk och är inte så mycket för torra kakor. I såfall pyntar jag dem gärna med nån frosting/topping eller serverar något kladdigt till. Torr sockerkaka rakt upp o ner är inte min grej. Är det er?

13
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00