ANNONS

Caesarsallad från grillen

/

I går kom svärföräldrarna över en sväng och vi passade på att grilla och göra Caesarsallad. Måste varit varmaste kvällen hittills, det var riiiiktigt skönt att sitta ute i skuggan på kvällen, då är det varmt!

csa1

csa2

csa3

csa4

csa5

Oftast gör jag ”riktigt” caesardressing men har man inte sardeller hemma och orkar göra från scratch med olja etc så går det utmärkt att göra en fuskvariant:

1 dl majonnäs av god sort (blir så trött på alla svenska varianter som smakar surt/vinäger, tacka vet jag hemmagjord eller utländsk riktigt vit och fluffig!)
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1 dl färskriven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
salt

Blanda alltsammans och kör några varv med en stavmixer så det blir slätt. Smaka av med salt. Gooooott!!

Och i salladen ska det ju vara:
romansallad i ganska stora bitar
stekt bacon
hyvlad parmesanost
krutonger
kyckling

Blanda efter tycke och njuuut!

csa6

Var såååååå trött (ska berätta varför senare) så efter middag + ett glas rosé så somnade jag i Olivias säng när jag nattade henne. Har ett svagt minne att hon låg och klappade mig på huvudet och viskade godnatt mamma, gulle 🙂 Kvicknade till vid halv tolv och stapplade in i min säng i stället och fortsatte sova så i dag är jag riktigt riktigt utvilad 🙂 På strååålande humör oxå, solen skiner och det verkar bli en riktigt varm dag! Till lunch blir det buffé på Restaurang Svalan och efter arbetsdagens slut har jag semeeeeester!!!! Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

22
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00