SEMEEEEEEEEEEEEEEEEESTER!!!!!!!!

Äntligen semester!! Flera lååånga hääärliga somriga lediga veckor framför fötterna, tjoho! Ett paket låg hemma och väntade på mig från Micke 🙂 (dock en försenad morsdagpresent som han beställt, men det passade ju bra nu..)

present1

Som innehöll ett uuuunderbart vitt stort fat från Mateus med spetskant. Perfekt som uppläggningsfat eller tårtfat *tack älskling*.

present2

Har legat på önskelistan länge!!

Köpte hem lite färska blommor dagen till ära. Älskar färska blommor!! Det är lyx tycker jag!

present3

Senare blev det lite lyxig god men enkel dessert. Har ni inte gjort mjölkchokladpannacotta förr så testa det. Man svänger i hop den på nolltid och efter ca 3-4 timmar i kylen är den klar! Smakar ljuuuvligt. Gillar man choklad så gillar man det här 😉

4 port:
2 1/2 dl grädde
2 msk socker
100 g mjölkchoklad
1 gelatinblad

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten, ca 10 min. Koka upp grädde och socker och låt koka ca 30 sek. Dra åt sidan och rör ner chokladen så den smälter. Krama ur gelatinbladet och vispa ner det i den varma chokladmassan. Häll upp i skålar och låt stå kallt ca 3-4 timmar. Servera med tex hallon. Suuuupergott!

present4

Håll tummarna för lite fint sommarväder i Sverige framöver nu 🙂

  1. Vad skönt med semester, jag har 3 veckor kvar innan det är min tur, hoppas jag får lika fint väder so du verkar ha 😉

  2. Finna skriver:

    Åh, jag älskar Mateusfaten, men har inget själv. Står oxå högt på min önskelista! KRAM!!

  3. Härligt med semester!! Jag börjar också min semester nu och det är ju bara underbart. Vilken snäll Micke du har. Ett sådant fat står på min önskelista också. Har massor med fat och skålar från Matteus. Älskar att duka och lägga upp mat på dem. Desserten ser riktigt god ut den måste jag testa någon dag. Gjorde din pestolax häromkvällen och den seglade genast upp till en av favoriterna! Önskar dig och din familj en trevlig midommarhelg! Jag hoppas vi kommer iväg till våra vänner i kväll på midsommarfirande. Lilla M vaknade med feber och är inte alls pigg 🙁 Vi får hoppa över traditionsenlig dans kring midsommarstången på dagen och hoppas att vi kanske kan åka en sväng ikväll istället om hon piggar på sig lite…Kram

    1. Hoppas lilla M kryade på sig och att ni fick lite mysigt firande!

      kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..