ANNONS

LCHF Blomkål & broccolisoppa med bacon och ostflarn

/

Hej måndag och hejdå semesterkilon 🙂

LCHF-mat är ju sååååå gott! Inga problem det här inte, 🙂 älskar verkligen att äta så här och längtar redan till lunch! Finns massa goda lchf-tips på lchfrecept.com, hittade receptet på denna goda soppa där. (Vet ni fler sidor med goda lchf-recept så tipsa gärna!)

blomma

1 broccoli i bitar
1 blomkålshuvud i bitar
1 gul lök i bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
vatten
1 buljongtärning
6-8 dl vispgrädde
en nypa chilipulver
salt & peppar
1-2 pkt hårdstekt bacon
rejäla mängder med riven ost (tex prästost)

Börja med att steka baconet. Lägg åt sidan.

Fräs grönsakerna lätt i en rejäl klick smör och en skvätt olja, häll på vatten så att det nappt täcker (om det är för mycket vatten blir soppan för tunn), ha i kryddorna och koka i ca 8-10 min. Använd stavmixer och mixa tills det blir ganska slätt. Häll i grädden och låt koka upp, koka i 5-10 min. Smaka av.

Lägg en näve av den rivna osten på bakplåtspapper och ställ in i micron tills den blir lite ljusbrun och hård i kanterna. Tippa över på fat och fortsätt med nästa. Ostsnittarna hårdnar när dom svalnar.

Servera soppan  med baconet strött ovanpå och ostsnittarna bredvid!

Muuuums vad gott!!

19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00