LCHF Blomkål & broccolisoppa med bacon och ostflarn

Hej måndag och hejdå semesterkilon 🙂

LCHF-mat är ju sååååå gott! Inga problem det här inte, 🙂 älskar verkligen att äta så här och längtar redan till lunch! Finns massa goda lchf-tips på lchfrecept.com, hittade receptet på denna goda soppa där. (Vet ni fler sidor med goda lchf-recept så tipsa gärna!)

blomma

1 broccoli i bitar
1 blomkålshuvud i bitar
1 gul lök i bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
vatten
1 buljongtärning
6-8 dl vispgrädde
en nypa chilipulver
salt & peppar
1-2 pkt hårdstekt bacon
rejäla mängder med riven ost (tex prästost)

Börja med att steka baconet. Lägg åt sidan.

Fräs grönsakerna lätt i en rejäl klick smör och en skvätt olja, häll på vatten så att det nappt täcker (om det är för mycket vatten blir soppan för tunn), ha i kryddorna och koka i ca 8-10 min. Använd stavmixer och mixa tills det blir ganska slätt. Häll i grädden och låt koka upp, koka i 5-10 min. Smaka av.

Lägg en näve av den rivna osten på bakplåtspapper och ställ in i micron tills den blir lite ljusbrun och hård i kanterna. Tippa över på fat och fortsätt med nästa. Ostsnittarna hårdnar när dom svalnar.

Servera soppan  med baconet strött ovanpå och ostsnittarna bredvid!

Muuuums vad gott!!

  1. Haha min stavningskontroll gör mig gaaaalen, patriarken skulle vara ostflarnen 😉

  2. Mmmm vilken god soppa. Jag gjorde inte patriarken utan strödde i lite i soppan. Herbamare örtsalt gjorde soppan perfa. Trots att jag hade i lite mindre grädde har jag hur mycket soppa som helst över, toppen, med 6 månaders bebis behöver man mat att bara värma 🙂 tack för tipset. Jag äter någon blandning av GI och LCHF men äter lite kolhydrater då jag ammar. Jag äter knäckebröd i mängder, det är ju tillåtet enligt GI. Gjorde LCHF glass, den blev helt ok 🙂
    Mvh Linda http://moloj.blogg.se

  3. Gjord idag och soppan blev jättegod! Mam och pap ska få resterna imorgon så jag hoppas de gillar den med

  4. Gabriel skriver:

    Hur många portioner är receptet till?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..