ANNONS
Integritet på Tailsweep

LCHF Blomkål & broccolisoppa med bacon och ostflarn

/

Hej måndag och hejdå semesterkilon 🙂

LCHF-mat är ju sååååå gott! Inga problem det här inte, 🙂 älskar verkligen att äta så här och längtar redan till lunch! Finns massa goda lchf-tips på lchfrecept.com, hittade receptet på denna goda soppa där. (Vet ni fler sidor med goda lchf-recept så tipsa gärna!)

blomma

1 broccoli i bitar
1 blomkålshuvud i bitar
1 gul lök i bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
vatten
1 buljongtärning
6-8 dl vispgrädde
en nypa chilipulver
salt & peppar
1-2 pkt hårdstekt bacon
rejäla mängder med riven ost (tex prästost)

Börja med att steka baconet. Lägg åt sidan.

Fräs grönsakerna lätt i en rejäl klick smör och en skvätt olja, häll på vatten så att det nappt täcker (om det är för mycket vatten blir soppan för tunn), ha i kryddorna och koka i ca 8-10 min. Använd stavmixer och mixa tills det blir ganska slätt. Häll i grädden och låt koka upp, koka i 5-10 min. Smaka av.

Lägg en näve av den rivna osten på bakplåtspapper och ställ in i micron tills den blir lite ljusbrun och hård i kanterna. Tippa över på fat och fortsätt med nästa. Ostsnittarna hårdnar när dom svalnar.

Servera soppan  med baconet strött ovanpå och ostsnittarna bredvid!

Muuuums vad gott!!

19
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00