ANNONS

Saftig chokladsockerkaka med nougattopping

/

Olivia och jag bakade en såååå god kaka i går! Gjorde en saftig chokladsockerkaka (bytte en del av smöret mot matolja, tycker det blir saftigt och gott!) med en topping av fluffig nougatkräm. Muuuums säger jag bara!!

nou2

3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
150 gr smält smör
2 ägg
1 1/2 dl vatten

topping:
ca 300 g Odense nougat, rumstempererad!
1/2 dl vispgrädde

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner smör och vatten (jag tog 1 dl matolja och 50 g smör). Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda i 170 C ca 30-40 min. Känn med sticka så kakan är klar. Låt svalna något och stjälp upp kakan på ett fat.

Vispa den rumsvarma nougaten med vispgrädden till ett slätt fluff. Bred detta över kakan. Servera gärna med en klick lättvispad grädde och färska jordgubbar.

Blev riktigt riktigt gott!!!! 🙂

En bonus bild får ni, på världens sötaste ängel/sockerbagare 😉

angel

18
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00