Saftig chokladsockerkaka med nougattopping

Olivia och jag bakade en såååå god kaka i går! Gjorde en saftig chokladsockerkaka (bytte en del av smöret mot matolja, tycker det blir saftigt och gott!) med en topping av fluffig nougatkräm. Muuuums säger jag bara!!

nou2

3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
150 gr smält smör
2 ägg
1 1/2 dl vatten

topping:
ca 300 g Odense nougat, rumstempererad!
1/2 dl vispgrädde

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner smör och vatten (jag tog 1 dl matolja och 50 g smör). Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda i 170 C ca 30-40 min. Känn med sticka så kakan är klar. Låt svalna något och stjälp upp kakan på ett fat.

Vispa den rumsvarma nougaten med vispgrädden till ett slätt fluff. Bred detta över kakan. Servera gärna med en klick lättvispad grädde och färska jordgubbar.

Blev riktigt riktigt gott!!!! 🙂

En bonus bild får ni, på världens sötaste ängel/sockerbagare 😉

angel

 1. Cowgirl skriver:

  Både kakan och bagaren såg söta ut! =) /Anna-Karin

 2. Carla skriver:

  Hej!

  Gud vilken god kaka, kanske ska göra den till Alice kalas imorgon när släkte kommer. Hon har beställt cupcakes istället för tårta, och det är ju kul, för annars är det alltid tårta. Så vi ska baka massa olika bakelser imorgon!
  Kram kram

 3. Jomen tjoooohooooo hur gott såg det där inte ut då !!

  Sitter och dregglar som vanligt när jag är inne på din sida.

 4. vilken underbart söt dotter du har, å jag håller med, en jättefin blogg å fantastiska recept!! Jag har skrivit av flera av dem, å den där sockerkakan ska jag minsann testa, (jag tar bantningen nästa vecka istället:) )kramkram

 5. Sara81 skriver:

  Haha, men gud vilken underbar bild!!

  Huga vilken smarrig kaka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..