Kräftskivetider

Vilken ruggig tisdag det blev i går, och det trista vädret verkar hålla i sig hela veckan lång 🙁 Får hoppas det lättar till helgen åtminsonde, antar att det är många kräftskivor om helgerna nu?! En annan har ju käkat kräftor hela sommaren lång så jag har nääästan tröttnat. Men nån mer kräftskiva tänkte jag allt klämma in.

Bästa tipset till kräftskivan (förutom goda kräftor då), en västerbottenpaj!! (Och vill man göra den lchf-vänlig så är det bara att skippa pajdegen och göra den i en lite mindre form, alt lägga till 1 ägg och 1 dl grädde)

vb1

vb3

Receptet ligger uppe sen tidigare men här kommer det igen om ni inte orkar leta 😉

pajskal:
3 dl mjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten

fyllning:
3 dl vispgrädde
3 ägg
150 g riven västerbottenost
salt & peppar

Blanda ingredienserna till pajskalet och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform och låt stå i frysen 10 min. Nagga pajskalet och förgrädda ca 10 min i 225 C.

Blanda grädde, ägg och ost. Salta och peppra. Häll äggsmeten i pajskalet och grädda ca 25 min i 200 C. Dekorera med cremefraiche eller gräddfil, finhackad rödlök och kaviar, alt servera dessa vid sidan av. God både kall och ljummen!!

Har ni några andra goda tips på tillbehör till kräftskivan på lager??

Dagens påminnelse:glöm inte testlagartävlingen!!!!! 😉

Sista dagen att skicka in era bidrag i morgon torsdag kl 20.00!! Så nu vet ni vad ni ska äta till middag i kväll 😉

 1. ssusie skriver:

  Hej V 🙂 Kollar in din blogg flera gånger om dagen och bara äälskar dina recept! ALLT du tycker är gott är helt i min smak 🙂

  Jag tänkte på tävlingen, tääänk va kul med en smörgåstårte tävling (MER smörgås tårta åt folket! hihi)
  Då skulle man nog få mycket inspiration, för jag har aldrig sett att någon gör ”på samma sätt”
  Tack för en såå underbar blogg!

 2. Jag ska också ha din skagen/smögen cheesecake som tillbehör, den gjorde succe på midsommar 🙂
  Och västerbottenspaj såklart! Jag har fått lära mig att det blir fylligare smak om man låter osten smälta i grädden/mjölken innan man häller den i formen 🙂

 3. Först vill jag tacka för en inspirerande och bra blogg 🙂 När kommer receptet på Macaronerna som du gjorde i juni? Är så nyfiken på att baka dom!

 4. Jag har fått tag på kräftor i London (så lycklig) så det blir två kräftskivor för mig i år. :)Ska definitivt ha västerbottenpaj då!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..