Snabba krämiga köttfärssåsen

Den här köttfärssåsen svänger man i hop i ett naffs.

400 g köttfärs
1 gul lök
smör att steka i
1 burk krossade tomater
1 1/2 dl vispgrädde
soja
1/2 kruka färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Hacka löken och bryn den och köttfärsen i stekpanna. Häll över i en kastrull och tillsätt krossade tomater och grädde. Strimla basilikan och lägg i. Pressa i vitlöken. Häll i lite soja, mest för färgens skull. Salta & peppra. Låt stå och puttra på spisen en stund och kör sedan några varv med stavmixern så det blir lite finfördelat men inte mer.

bloma2

Klart! Och gott till sååå mycket. Tex i en omelett. Gör en omelett på 2 ägg + 2 msk vispgrädde och klicka över lite köttfärssås och ost på ena halvan. Vik över andra halvan av omeletten och servera genast med en god sallad till.

mi1

mi2

 1. Go kväll, hade köttfärssås över fr igår. Funderade på vad jag var sugen på efter träningen, kom då på omelett m köttfärs. Opps, så smarrigt det blev. Igår gjorde jag en slags lasagne. Istället för den traditionella ostsåsen, mixade jag mascarpone ose, mjölk & parmesan. På toppen blev det även mozzarella, det blev hur gott som helst..:) Ha en skön kväll! / malin

 2. Camme skriver:

  Hej!

  Det ser riktigt smarrigt ut, det måste jag bara testa.
  Vart har du tagit vägen? Saknar dina inlägg, bilder och recept, men du har nog skämt bort oss med att skriva varje dag.
  Ha en fortsatt bra dag.

  Kram Camilla

 3. Jag testade också köttfärsomelletn igår och den var suuupersmaskig! Den kommer jag göra igen. 🙂

 4. en kul sak hände idag när jag kom hem från jobbet, min sambo berättade att på mötet idag presenterades en ny medarbetare och att hon dessutom hade en matblogg som man minsann skulle kolla in om man ville ha tips. Så slog det mig att det var ju du! Haha ibland är världen bra liten 🙂 han (nicklas johansson)är dc för bla hagfors, karlstad och arvika så han pratar visst med dig rätt ofta!:)

  Ha en fin onsdagkväll!

 5. Fick en likadan LCHF-kokbok av min syster som du hade köpt. Den var ju jättebra. Har redan testat en del. Fröbröd, blomkålsmos och zucchinipasta var jättegott. Kanelomelett var inte gott. Och idag till lunch blev det omelett med köttfärssås, gott. Tack för alla bra mattips man får av dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..