ANNONS

Snabba krämiga köttfärssåsen

/

Den här köttfärssåsen svänger man i hop i ett naffs.

400 g köttfärs
1 gul lök
smör att steka i
1 burk krossade tomater
1 1/2 dl vispgrädde
soja
1/2 kruka färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Hacka löken och bryn den och köttfärsen i stekpanna. Häll över i en kastrull och tillsätt krossade tomater och grädde. Strimla basilikan och lägg i. Pressa i vitlöken. Häll i lite soja, mest för färgens skull. Salta & peppra. Låt stå och puttra på spisen en stund och kör sedan några varv med stavmixern så det blir lite finfördelat men inte mer.

bloma2

Klart! Och gott till sååå mycket. Tex i en omelett. Gör en omelett på 2 ägg + 2 msk vispgrädde och klicka över lite köttfärssås och ost på ena halvan. Vik över andra halvan av omeletten och servera genast med en god sallad till.

mi1

mi2

11
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00