Kantarelltoast

Oh-my-god. Galet gott. En kantarelltoast ligger helt klart på min top 5 lista över favoriträtter. Och allra godast är mammas 😉

Skogens guld.

Skogens guld.

kanta2

Stek svampen först i torr panna tills vattnet dunstat bort. Lägg på en rejäl klick smör och stek svampen i. Krydda med salt, peppar, och socker (ja socker, det är det som är grejen!!). Häll på en skvätt grädde och låta koka ihop. Rosta bröd, smöra och toppa med svamröran. Ät genast och njuuuuuuuuuut!!!!!

Nån mer där ute som älskar kantareller? 🙂 Plockar ni själva eller köper? Hur äter ni dem? Kom gärna med tips på goda kantarellmaträtter!

Önskar er en härlig lördagkväll!!

 1. jenmak skriver:

  Gott med kantareller!
  Brukar plocka själv, tycker det är godare att njuta av dem när man vet att man själv har plockat dem=)
  Gott att ha smörstekta kantareller på Wasa husman och sen ha riven västerbottenost på och in med dem i micron tills osten smält!
  Prova får du se!
  Vill bara säga att jag verkligen älskar din blogg!

 2. Kul…klart man ska steka med socker, har jag alltid gjort och kommer alltid att göra, och man får alltid samma skeptiska blickar när man säger det. Men gud så gott det är.

 3. Åh, det är så JÄKLA gott! Absolut top fem bland alla hösträtter. Eller kanske top fem av alla rätter? 😀 Har dock aldrig testat med socker!

 4. Förutom det ni alla redan tagit upp så är ju en kantarell och ostpaj (eller nästan paj) supergott 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..