ANNONS

Tigerkaka och något ovanligt

/

Olivia och jag var sugna på kaksmet så vi bakade lite på morgonkvisten. Och är man sugen på kaksmet så är sockerkakor i alla former absolut godast tycker jag!!! Smeten är mycket godare än färdiga kakan, håller ni inte med??! 😉 Det fick bli en tigerkaka och vi var så lata så vi bara rörde i hop alltiohpa utan att vispa fluffigt och allt vad man ska göra… Smeten blev jättegod (vi käkade upp nästan hälften) men den blev bra tjock!! Trodde aldrig kakan skulle gå att äta men den blev riktigt god faktiskt 🙂

tig1

tig2

Vad ska det bli av den här geggan?

 

tig3

tig4

200 gram smör
2½ dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
kokos + smör att bröa formen med

Jag rörde bara i hop alltihopa (utom kakaon) men egentligen ska man väl vispa socker och ägg fluffigt osv 😉 Gör som ni gör en vanlig sockerkaka helt enkelt. Häll över 1/3 av smeten i en annan skål och rör ner kakaon i den. Fyll formen med hälften av den ljusa smeten och klicka sedan i den mörka, fyll på med resten av den ljusa och dra en gaffel igenom smeten så det blandar sig lite. Grädda i 175 grader ca 45 min.

Nu är alla sanerade och rena så nu beger vi oss ut på shopping. Har gjort något väldigt ovanligt, planerat maten för veckan!! Hittade nämligen min gamla skattgömma, en svart pärm som jag prydligt skrev in alla favoritrecepten i med silverpenna på tiden innan man bloggade 😀 Så nu blev jag sugen på en massa rätter i den som ska lagas i veckan. Inköpslistan är lååååång!

kokbo

oll

Ha en skön söndag!

11
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00