Ädelostpaj

Här kommer receptet på väääärldens godaste ädelostpaj 🙂 Lika god varm som kall. Den gör sig faktiskt väldigt bra kall på buffébord och liknande och det är ju tacksamt. Men som sagt god varm oxå, en smaksak!

adel2

Pajdeg:
3 1/2 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Arbeta samman i matberedare till en deg och tryck ut i en pajform. Ställ kallt en stund och förgrädda sedan pajskalet 10 min i 225 C.

Fyllning:
ca 150 g ädelost
1 röd paprika
3 dl creme fraiche
3 ägg
salt & svartpeppar
(ev några tunna skivor paprika att lägga ovanpå pajen, antingen innan den gräddas eller efter som dekoration)

Smula sönder ädelosten och finhacka paprikan. Blanda creme fraiche och ägg och rör ner osten & paprikan. Salta & peppra en gnutta.

adel1

Häll över fyllningen i pajskalet och grädda pajen ca 20 min.

adel3

adel41

(jag använde Höng Himmelblå denna gång, blev supergod smak så det ska jag komma i håg!)

Glömmer nästan bort mellan varven hur GOTT det är med paj!!!! Har ni några tips på andra goda fyllningar?

 1. Den måste testas, gillar det mesta i paj väg! I fredags kväll testade vi din tacogratäng och den gick hem hos alla så den kommer vi att göra igen, god också som omväxling till vanlig tacos. Stoppade i lite green chili i köttfärsröran som extra ”stuns”. På Lördag var det dax att testa din kräftsoppa till förrätt-mums den var också en riktig höjdare – passade bra som förrätt. Ha det bra och tack för alla mumsiga recept!!

 2. emmalis skriver:

  jag har flera önskningar, som jag vill att du uppfyller till mig inom det snaraste om det går!
  SNÄLLA! kan du inte lägga ut bilder på allt ditt poslin osv o var du köpt det, det är dags för mig att köpa nytt nu innan hösten är här. det hade varit jääääätttteeee kul o jätte snällt av dig!!!
  (sen vill vi se fler bilder på din härliga frisyr!)

 3. Jag älskar ädelostpaj! Jag gör ofta en med broccoli som är min personliga favorit. Den går ju att variera in i det oändliga! 🙂

 4. Morotspaj är min favvo, låter kanska inte jätte gott men så är det.Pajskal.Blanda rivna morötter, lök och purjolök,aromat(inta bra jag vet men ack så gott)och creme fraiche,toppa med riven ost,in i ugnen. mumsens…Kram

 5. Adirf skriver:

  Wow, det låter verkligen gott! 🙂 Inte bra att kika in här halvtimmen innan lunch… hehe… Blir ännu hungrigare än vad jag redan är. Pajen åker upp på nästa veckas matlista, helt klart!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..