ANNONS

Krämig kantarellsoppa

/

Nu ni ska ni få receptet på den goda kantarellsoppan som var en av rätterna på vår 5-rättersmiddag vi åt med grannarna för ett par veckor sedan. Det var Sofia & Mathias som stod för denna rätt och receptet på den goda soppan har jag knyckt från hennes blogg 😉

Andra förrätten

1 liter färska kantareller
2 schalottenlökar
1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
3 dl grädde
några droppar sherry
bladpersilja
salt och peppar

Skala och hacka lök fint. Fräs lök och kantareller tills vätskan gått ut ordentligt. Lägg i buljongtärningen och häll på vitt vin. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka kantarellerna och ha i soppan. Tillsätt några droppar sherry. Garnera med bladpersilja samt toppa med hela smörstekta kantareller strax före servering. Mums!

Hur går det med svampletandet därute, hittar ni nåt?? 🙂

6
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00