Krämig kantarellsoppa

Nu ni ska ni få receptet på den goda kantarellsoppan som var en av rätterna på vår 5-rättersmiddag vi åt med grannarna för ett par veckor sedan. Det var Sofia & Mathias som stod för denna rätt och receptet på den goda soppan har jag knyckt från hennes blogg 😉

Andra förrätten

1 liter färska kantareller
2 schalottenlökar
1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
3 dl grädde
några droppar sherry
bladpersilja
salt och peppar

Skala och hacka lök fint. Fräs lök och kantareller tills vätskan gått ut ordentligt. Lägg i buljongtärningen och häll på vitt vin. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka kantarellerna och ha i soppan. Tillsätt några droppar sherry. Garnera med bladpersilja samt toppa med hela smörstekta kantareller strax före servering. Mums!

Hur går det med svampletandet därute, hittar ni nåt?? 🙂

 1. åh hjälp va gott det låter å ser ut, älskar soppa!!!! Har dragit mig för att gå ut å plocka för jag vet inte vart jag ska leta……finns det några kvar tro?? Tack för alla dina fina recept, jag skriver ut nästan alla å har testat många av dem:)ha en bra dag!!Kram!!

 2. Snusan skriver:

  Den där åker direkt ner i favoritmappen, den måste jag bara testa. Fast jag får skicka ut sambon i svampskogen först förstås…

 3. Jojjo skriver:

  Det såg riktigt gott ut, tyvärr har jag en sambo som hatar svamp! Jag har aldrig hittat en ätlig svamp i hela mitt liv, trotts att jag är uppvuxen ute på landet! Men ska faktiskt ut och leta på fredag så hoppas jag hittar då, nån gång ska väl va den första!

  1. Hahaha lycka till 😉

 4. Ankim skriver:

  Här nere i vår del av landet är det tunnsått med kantareller, däremot finns det gott av champinjon och fjällskivling.
  Här smskades det oxå på soppa igår, en mjuk och god morotssoppa som var busenkel att göra! Vi försöker ha soppdagar på tisdagarna, det finns ju så många olika varianter att göra.

 5. Åh, det där låter väldigt gott. Jag önskar att jag hade mer tid att ta mig ut i svampskogen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..