Fiffiga pajskal & god gorgonzolapaj

Den fiffiga favoriten från frysdisken som jag just upptäckt är denna:

gpaj2

Färdiga pajskal i folieformar som man förvarar i frysen!  Jag älskar paj men avskyr att göra pajdeg!! 🙂 Dessa tar man bara ut ur frysen och låter stå framme en stund medan man gör fyllningen. Fyll pajen med vad man vill plus 1 ägg & 1 dl grädde (en paj är lagom till en person). In i ugnen ca 25 min tills den fått fin färg. Klart! Smidigt eller hur?!! Vips så har man en nygräddad paj men slipper smul och stök i köket.

gpaj1

Gjorde en sååå god gorgonzolapaj häromdagen som vi hade på plockmatsbuffén med fikonmarmelad till. Slurp!!! Skär en god gorgonzola i kuber och lägg i pajskalet. Strö över 1 1/2 dl riven ost. Häll på äggstanning (1 ägg + 1 dl grädde, smaksatt med salt & peppar). Grädda 25 min och servera ljummen.

gpaj3

gpaj4

Tror nästan det får bli paj till middag i kväll med nån god fyllning, tröttnar aldrig på paj! 🙂

 1. Vilket toppenbra påfynd : )
  Tack för tipset!

 2. getiton skriver:

  Gud vad smidigt! Älskar också paj, skulle kunna leva på det 😉

  Vad kostade pajdegen?

  1. Det minns jag tyvärr inte 🙁

  1. Perlan skriver:

   Kikade på dem på Maxi igår.. 4st formar för 29,90kr tror jag det var.. Billigt. Fast jag blev lite ledsen på att de var så små.. De kunde varit liiiite större. Nu blir ju en paj knappt till 2 personer.. nej förresten, 1 paj till min karl 😉

   1. Ja de är nog lagom till en person om man äter dem som ensamrätt, men då kan ju alla få precis vad de vill i sin paj 😉

 3. svea skriver:

  Paj är något så himla gott!! Man kan ju variera i nästan oändlighet. Vad smarrigt det ser ut på bilderna, den ska jag testa i helgen då jag och kärleken har hela helgen för oss själva. Har du nått mer tips på mysmat? Tänkte göra lite plock av smått och gott. Olika pajer kanske;-)

  1. Pajbuffe med en riktigt god sallad och goda såser till är ju jättegott! Eller en massa plockmat lite fint uppdukat, det är en favvo här 🙂

 4. Har också hittat liknande pajformar här. Det är såå smidigt. T om min ”gubbe” som aldrig lagat paj, imponerade stort med jättegoda pajer en kväll. och gorgonzola mums…

 5. Maja77 skriver:

  Hej tack för en fin blogg!!! är i behov av lite hjälp.
  Ska fixa lunch när jag och en kompis fixar ordning en tjej inför hennes bröllop. Behöver tips med en lätt fixad lunch. Tänkte någon sallad med goda luft torkad skinka lite tapas. Men en av tjejerna är gravid och jag kanske måste tänka om. kanske något med grillad kyckling. Vad vore då gott och ha i mer i den salladen i så fall. Har idee torka. mvh maja

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..