Saftig lax i ugn

Färsk lax i bit blir ju såååå saftigt att tillaga i ugn. Inget avancerat men blir gott som värsta lyxmiddagen.

Så här gör jag. Smörj en form med smör. Lägg i hela laxbiten (gärna med skinnet kvar, men ta bort benen!) Pressa över 1/2 citron och strö över rikligt med flingsalt. Pressa ner en vitlöksklyfta i 3 dl grädde och häll runt om i formen. In i 175 C ca 20 min tills fisken är färdig. Ät med kokt ris och en god sallad till. Mmmmmm en favoriträtt!!! 🙂

laxb1

laxb2

Sååå saftig!!!!! Bara rasar i sär och smälter i munnen :)

Sååå saftig!!!!! Bara rasar i sär och smälter i munnen :)

laxb3

Köper hel lax i bit alldeles för sällan. Mest för att jag är rädd för alla ben 🙂 men denna bit var faktiskt renad ränsad, puh!

Ska ladda upp med något gott till Grey´s Anatomy i kväll. Bästa serien!! Och nästan aldrig ett öga tort efter ett avsnitt. Appropå det så såg jag filmen Remember Me, och är ni sugna på att gråta ut så se den!!!!!! Fick gå med solglasögon efteråt, så svullen om ögonen blev jag 😉

 1. Har köpt riset nu 🙂 Det är en blandning av vitt ris och ”naturligt lila ris”, som det står på paketet. I påsen ser det ut som vildris. Tyvärr står det inte på paketet från vilket land det är importerat. Återkommer med smakanalys senare 😉
  Trevlig fredag alla!

 2. Finna skriver:

  Lax är ju SÅ gott, men tyvärr ingen favorit hos sambon. Och Grey’s är absolut bästa serien!! Desperate har spårat ur för länge sen tycker jag, man kan ändå inte sluta titta. 😉 KRAM!

 3. gemini skriver:

  Ja, lax är himla gott och det var just den påminnelsen jag behövde. Lax på lördag får det bli!

 4. Det där lät enkelt och väldigt gott. Jag kom att tänka på att jag idag såg att de hade lila ris (Fairtrade) i min mataffär. Jag köpte det inte men ångrar mig nu så jag får gå tillbaka och köpa det imorgon 😉 Kunde passa till fredagsmyset med ugnslax och den där finfina sherrysåsen som Ulrika tipsar om här ovan.

  Nån som har ätit lila ris nångång???

  1. aldrig hört talas om ens 🙂 är det någon form av råris eller bara färgat vanligt ris??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..