Favoritpastasåsen

Blir så glad när jag hittar såna här fasta kripsiga hårda vita små champinjoner!! Tycker inte alls om såna brunaktiga, skiviga, sladdriga stora saker som oftast finns, men ser jag såna här passar jag på att bunkra 🙂

cham1

Dessa fick hamna i våran favoritpastasås! Den är sååå enkel att göra men såå god!

4 port:
färska champinjoner, mängd efter smak
1 gul lök
1 pkt bacon
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
salt & peppar

Skär champinjonerna i kvarta, hacka löken och klipp baconen i bitar. Stek champinjonerna i smör så de får fin yta. Lägg i löken och baconen och stek en stund tills baconen är färdiga. Häll på grädde och creme fraiche och låt puttra en stund. Smaka av med salt & peppar och servera med nykokt pasta. Yummi yummi!

cham2

cham3

 1. PRÉCIS som jag brukar göra!! Lite andra proportioner bara! Supergoood är den!!

 2. Kaffe skriver:

  Då kan jag tipsa om att ha i bonjour vitlöksost med, en halv-en hel rund liten burk! Fantastiskt gott!

 3. Det är så gott med champinjoner! Det är så bra att ha hemma och enkelt att slänga ihop en sås med. Eller smörsteka dem med vitlök och lite hackad chili, väldigt gott som tillbehör!

 4. Mums jag älskar såndär pastasås och gör det ofta här hemma. Dock är sambon inte alls lika förtjust i det som jag, men jag jobbar på det 😀

 5. MariahG skriver:

  Mums vad gott det lät!
  Brukar göra pastasås med bacon bara men nästa gång ska jag testa det här.
  Hoppas det går hem hos barnen med champinjoner 😀
  Karln vet jag redan att han får dåndimpen 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..