ANNONS

Plankstek black & white

/

Vilken härlig höstdag!! Solen värmer riktigt gott i dag så man blir på bra humör från topp till tå. I morse var det dock iskallt som vanligt så då fick det bli premiär för min nya mössa & vantar 🙂 Sååå mysiga, kan visa er senare.

Fick hem 3 flaskor fond från Touch of Taste;

tt1

Fonder på flaska är ju såå smidiga och tacksamma tycker jag. När jag inte följer nåt särskilt recept utan bara freestylar till ett recept så smakar jag nästan alltid av grytor/såser/soppor med nån fond.

Oxfonden är väldigt god i såser!! Här använde jag den till den ena såsen i en black & white!! En plankstek black & white för att vara exakt. Åh så goooott!!!  Tycker det är så gott med tryffelsås OCH bearnaisesås till kött i alla former.

tt2

Bearnaise köper jag oftast färdig men tryffelsåsen gör man enkelt själv:

4 port:
2 dl vatten
2 msk touch of taste oxfond
1/2 msk soja
1/2 dl rödvin
2 msk smör
maizena för bruna såser
några droppar vit tryffelolja

Häll vatten, fond, soja och rödvin i en kastrull. Låt koka upp och red av till önskad konsistens med maizena. Rör ner smöret så det smälter. Droppa i ett par droppar tryffelolja och smaka av. Tadaaaaa klart!

Till en klassisk black & white ska man ha en bit oxfilé, en bit fläskfile, tryffelsås och bearnaisesås. En riktig kvarterskrogsklassiker 🙂 På denna plankstek hade jag dock enbart fläskfilé som fick sällskap av baconlindad färsk broccoli och tomat. Spritsade hemlagat mos (med nedrörd äggula & lite rivenost) runt plankan och lät hela rätten få fin färg i varm ugn. Sen hällde jag på tryffelsås och bearnaisesås vid servering. Såååååå gott!!!

tt3

tt4

I samarbete med Touch of taste.

15
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00