Vänner på middag

Marcus & Emelie kom över på middag i går kväll. Kul med sällskap tyckte både jag och Olivia som är trötta på att vara ensamma om kvällarna nu! Olivia satt på en stol innanför dörren och väntade ivrigt i nästan en timma innan de kom 🙂

Först ut blev en liten välkomstdrink med tilltugg. Bla dessa chili cheese balls (recept från kryddburken.se) som inte alls blev några balls 🙁 Vet inte vad jag gör för fel med dessa men de flyter alltid ut till platta kakor i stället. Ska försöka mig på riktiga jalapeno poppers istället nästa gång, men hallå Jultomten då behöver jag en fritös *blink, blink* 😉

chili

Till middag blev det helstekt entrecote i ugn med haricot verts, tomatsallad, pommes och Lohmanders bea 🙂 Riktigt riktigt gott!!!

ent4

ent1

ent2

Köttet kryddade jag först runt om med pressad vitlök, rosmarin, rikligt med salt och peppar. Sen stekte jag det hastigt runt om i smör i stekpanna och la sen över det i en ugnsform. In i ugnen 120 C ca 1 1/2 timme. Vänd köttet lite då och då. Sen höjde jag värmen till ca 200 C och ställde in pommesen och lät köttet steka ca 15 min, innan jag tog ut det och slog in i folie och lät ligga 15 min. Skar upp det i skivor och serverade med nykokta haricot vertes, pommes, tomatsallad (tomat + lök + olivolja + vinäger + salldskrydda) och bearnaisesås.

Hittade tyvärr inte min kötttermormeter annars hade jag använt den, men nu blev som tur var köttet perfekt, saftigt och mört 😉 (men det är ju lite av en chansning att laga utan)

ent3

Påtal om jultomten så är det nog dags att börja fila på önskelistan. Förra året hade vi ju en önskelista här på MATPLATSEN där både jag och ni uppdaterade med bra julklappstips. Ska se om vi kan få till något liknande i år. Ska försöka tipsa om lite bra julklappstips framöver när jag springer på några iallafall 🙂

 1. Finna skriver:

  Va fint, gott och mysigt det såg ut!!

 2. Pebi skriver:

  Såg att jag skrev det istället för deg, men jag tror nog att det gick fram iallafall. Detta heter Västerbottenoliver.
  Sen apropå Kreolsk Gryta, så håller jag med Kryddburken, bostongurka ger absolut den godaste smaken.

 3. Pebi skriver:

  Här kommer det absolut, i mitt tycket, det godaste tilltugget.

  1 burk oliver
  2,5 dl riven västerbottenost
  2 msk osaltat mjukt smör
  1,5 dl vetemjöl
  2 msk kallt vatten
  3 krm cayennepeppar

  Ugn 200 grader
  Sila av oliverna, med piemento helst.
  Rör ihop osten med smöret.
  Blanda sen ner mjöl, kallt vatten och cayennepeppar och blanda till en jämn det.
  Ta ut små ”bollar” av degen, platta ut i handflatan,lägg på en oliv och förslut degen runt oliverna.
  Grädda i ca 15 min eller tills de fått fin färg.
  Det här är så gott!

 4. Carla skriver:

  Mums vad gott, själv väntar jag på att mitt kök ska bli klart, så jag kan börja laga riktig mat igen:) Har köpt en spis med inbyggd termometer, hoppas det funkar, det låter ju väldigt bra:)

  kram kram

 5. Jojjo skriver:

  Hej Victoria! Gud så gott med chili cheese! Smakade dom gott då, fast de vart platta?

  1. Nja de blev liksom torra när de blev de så platta tyvärr. Meningen är nog att de ska vara runda och fyllda med lite smält ost liksom, och lyckas man med det är de säkert jättegoda! 🙂

   1. Jojjo skriver:

    Vad tråkigt! Men jag ska nog prova, blev så sugen! 🙂 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..