ANNONS

Festlig laxrätt!!

/

Gårdagens middag blev både katastrof och toppklass! 😉 Förrätten jag försökte mig på var en tomatpizza på smördeg, men jag vet inte om det var nåt galet med receptet eller mig för smördegspizzorna fluffade upp sig som bollar i ugnen så all fyllning rasade av och när de var klara var de ändå ogräddade i mitten. Så dem hoppar jag över att lägga upp här tror jag 🙂

Huvudrätten däremot blev fantastiskt god!!! Framförallt såsen (allt om mat.se), en ny favorit till lax! Gjorde färsk lax i ugn som jag smaksatte med hackad vitlök, pressad citron och flingsalt. Till detta stekt färsk sparris, duchessepotatis smaksatt med spenat och muskot och en gräslökssmörsås. Mmmmmmm!

duch1

graslok

Gräslökssmörsås 4 port:
2 st schalottenlökar, finhackade
1 msk olja
1 1/2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtörning
3 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
75 g smör
3/4 dl gräslök, finhackad
1/2 dl crème fraiche

Fräs lök i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt vin, fiskfond och grädde och koka utan lock ca 20 min tills ca 2 dl återstår. Sila såsen genom en finmaskig sil. Häll tillbaks såsen i en ren kastrull. Blanda ner citronsaft och klicka i smör och låt det smälta under vispning. Tillsätt gräslök och crème fraiche.

Den här såsen kan man äta med sked direkt ur kastrullen, sååååååå god!!!! 🙂

Till dessert fick det bli ICA Maxis pannacotta 😉 Lika god som alltid!

21
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00