ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fläskfilé med italienskt täcke

/

Var hemma hos mina föräldrar på middag i helgen, men av någon anledning blir det alltid JAG som planerar och lagar middag även där??! Hihi. Hittade detta smarriga recept på fläskfilé hos Allt om Mat som testades.

4 portioner
500 g fläskfilé
Smör
Salt
Peppar

Italienskt täcke
1 st mozzarella
1 st basilika, kruka
25 g cashewnötter (enligt ursprungsreceptet ska det vara valnötter)
50 g paprika, grillad, färdig på burk
2 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Sås
2 dl sky + vatten
2 msk kalvfond, konc
1 msk maizenaredning, ljus
2 dl creme fraiche
1 tsk soja
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och valnötskärnorna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet.

Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält och nötterna är rostade utan att de blivit brända.

Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar. Vi serverade fläskfilén med haricort verts och potatisgratäng.

Riktigt riktigt gott med massor av smaker. En perfekt helgrätt!!

11
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00