LCHF valnötsbröd

Här kommer det utlovade LCHF brödet! Receptet har jag hittat inne hos goa Åse56kilo.se, hon har många goda tips på LCHF-rätter så kika gärna in till henne! Många som äter enligt LCHF saknar ju bröööööööd att äta till frukost, tillhör ni dem så testa detta 🙂

1 bröd á ca 27 skivor (1 kolhydrat per skiva)

Mixa i mixer (ska bli som mjöl):

4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt

Lägg i resten av de torra ingredienserna:

1 matsked brödkryddor, tex Santa Marias.
4 dl valnötter (ca 150 g)

Rör ner till en jämn smet:

250 g kesella 10%
6 ägg

Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min lågt i ugnen.
Låt svalna och skiva sedan upp i skivor

lbrod1

lbrod2

lbrod3

Tips, gör ganska tunna skivor och ös på med goda kladdiga tillbehör och gör smörrebröd. Tex sallad, avocado, skagenröra & räkor. Eller sallad, rostbiff, remouladsås och pickles. Eller sallad, köttbullar och rödbetssallad. Låt fantasin flöda!

 1. fialia skriver:

  Har detta bröd inne i ugnen just nu. Första gången jag testar att baka det. Ska bli spännande att smaka. När jag körde mixern fick jag inte linfröna att bli som mjöl. Jag körde mixern jättelänge, ändå blev det inte som mjöl. Fröna blev förvisso delade men jag undrar ändå om det blev galet. Det visar sig om ca en timme… 😉

  Tack för alla fina tips!

 2. PUSS, tack för länken!!!
  Jag brukar också rosta det för då blir det godare!! Åt äggmacka i morse =)

 3. al68 skriver:

  Ja, det var jag som tipsade Åse. Fast jag måste erkänna att jag tycker att det växer i munnen när man ätit detta några mornar, men jag tror att det är linfröna som jag inte klarar av för mycket av. Provade själv ett mandelbröd som man gör i micron, det tar 2 minuter. Det var jätte gott.

  Jag tycker med att det är en god macka jag saknar när jag äter LCHF, annars saknar jag verkligen inte nått, maten är såååå mycket godare med fullfet grädde, cf mm.

  Kram kram

 4. e-linda skriver:

  Brödet ser gott ut men är det inte väldigt mycket linfrö i? Men tanke på rekommendationerna… (se livsmedelsverkets sida) Men jag vet int.

  1. Brödet innehåller knappt 1,5 msk linfrö per 2 skivor, dvs det faller inom den dagliga rekommendationen. Dessutom så reduceras cyanidinnehållet vid bakning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..