Tapenadefilé

Goddagens. Ett litet middagstips kommer flygande. Detta är en rätt som sköter sig själv i ugnen medan man fixar med annat, sånt gillar jag! God med ris till, men här blev det en LCHF-måltid med stekta grönsaker till (färsk sparris, broccoli, paprika, morötter och lök).

tfil1

ca 4 port
1 stor fläskfilé, putsad (alt 2 st mindre)
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade (olivröra på svarta oliver, finns färdig på burk)
2 vitlöksklyftor, pressade
salt & peppar

Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timme. (Koka under tiden ris, gör en god sallad, eller stek på lite goda grönsaker att ha till) När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och lägg tilbaka den skivade filén. Klart!!

tfil3

tfil2

tfil5

tfil6

Riktigt riktigt god smak på det här, och minimal arbetsinsats. Köttet behöver inte förstekas, men vänd det gärna en gång i ugnen så det får fin yta på alla sidor!

 1. IdaV skriver:

  Hej.

  Tack för en inspirerande blogg!
  Jag har precis bakat din passionsfruktcheesecake som jag tänkt servera på lördag. Tänkte att jag var smart som gjorde den idag för att vara ute i god tid och precis när jag var klar kom jag på att den skulle kylas och inte frysas! Tror du att den håller sig tills på lördag? Tror du annars att den går att frysa eller tror du att jag helt enkelt får göra en ny på fredag?

  / Ida

 2. Maja75 skriver:

  Hallå igen, Victoria! Instämmer, det här var jättegott och enkelt! Sånt gillar jag :-)Och hade jag läst receptet lite bättre, hade jag ju sett att det är färska grönsaker, och inte Findus…!! 🙂
  Kram
  Maja

 3. Maja skriver:

  Supergott, vi åt detta ikväll! Kan man använda andra tapenades tror du?

 4. jenco skriver:

  Detta har jag lagat några gånger och kan intyga att det är kanongott! T.o.m flickebarnet i familjen åt vilket är ett gott betyg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..