Absoluta favoritsalladen

Min absoluta favoritsallad är Caesarsallad (eller stavas det Ceasar?) Väljer det ofta på restaurang!  Men gör även egen hemma. Såååå gott. Och hemlagad dressing till är ett måste, våga inte köpa nån färdig variant på flaska. Inte i närheten av lika god som the real thing 😉

caesar

Till salladen (ca 4 p) behövs:
3-4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
hyvlad parmesanost
krutonger
romansallad

Bryn kycklingfiléerna runt om i panna. Salta & peppra. Låt dem sedan steka klart i ugnen, 200 C ca 20 min tills köttsaften är klar. Låt svalna och skiva upp. Klipp bacon i bitar och stek i panna. Inte knaperstekt! Låt rinna av på papper. Köp färdiga krutonger eller skär formbröd i kuber och stek i salt & olivolja. Hyvla parmesanosten grovt. Skär salladen i bitar.

Caesardressing:
1 mks pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
3 sardeller, finhackade
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2 dl olja (med neutral smak)

Blanda allt utom osten och oljan. Häll sedan ner oljan sakta och vispa kraftigt tills såsen tjocknar. Rör ner osten och rör om. Blir såsen för tjock så späd med lite mjölk.

Servera gärna tillbehören i små skålar och låt var och en blanda sin egen sallad!

Psssst, skippa krutongerna så har ni en utmärkt LCHF-rätt! 🙂

  1. Kicki skriver:

    Gör denna underbara sallad om och om igen, senast igår till middag!

  2. Kicki skriver:

    Detta recept har jag gjort om och om igen, senast igår! Klart det bästa ceasarsalladsreceptet jag testat! Tack snälla för underbara recept!

  3. Mums!! Gjorde ceasarsallad til middag idag. Dressingen blev såååå himla god 🙂 Det blir en mumsig matlåda till jobbet imorgon. Tack för en underbar blogg. kram malin

  4. Ceasarsalladen på Vapiano på Stureplan är ett måste när jag är i Stockholm! Sitter och kollar lite gamla inlägg och recept nu när du inte skriver nått nytt..Hoppas på en lösning för dig så du snart kan köra igång och lägga allt det här tråkiga bakom dig! Ha en skön dag!

  5. Åh tack för tipset! Vad jättesugen jag blev på caesarsallad nu!!! Jag har faktiskt hittat en färdig dressing som är lika god som hemmalagad, pizza express caesardressing. Bor i England så vet inte om den finns i Sverige, men om den gör det så kan jag rekommendera den om man har lite tidsbrist och inte hinner göra egen…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..