ANNONS

Vilken soppa!

/

Hej på er!! Mår ni bra? Känns nästan som våren är på gång äntligen! Det töar och blåser så snön försvinner i raketfart. Nu behöver det faktiskt inte komma nån ny tack! Dessutom längtar jag efter PÅSKEN nu. Inte minst för att vår lille familjemedlem är här då, men jag älskar högtider! Krokus, påskliljor, kycklingar och färgglada ägg. Och framförallt maaaaaaten!! Men det är ju ett litet tag kvar 😉

Gjord en så gooood soppa så jag måste bara dela med mig. Var ju på tok förlänge sen ni fick nåt nytt recept här 🙂

sou2

Champinjonsoppa med gorgonzola:

4 port
ca 400 g färska champinjoner, skär i kvartar
1 stor gul lök, hackad
smör att steka i
1 1/2 msk mjöl
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 svampbuljongtärning
1/2-1 dl vitt vin
4 dl grädde
1 stor morot
100 g mild gorgonzola
250 g färsk broccoli
salt
ca 500 g räkor med skal

Fräs champinjoner och lök i smör tills all vätska kokat bort. Häll över i en kastrull. Strö över mjölet och rör om ordentligt. Tillsätt vatten, buljongtärningar och grädde. Skiva moroten och lägg i. Låt småkoka tills bitarna mjuknat. Ta kastrullen av plattan och mixa slät med mixerstav.

Skär broccolin i små buketter och stek i stekpanna. Skala räkorna. Ställ tillbaka soppan på plattan och lägg i osten. Låt soppan småputtra så osten smälter, men koka ej! Smaka av med salt. Tillsätt Broccolin. Häll upp soppan i skålar och lägg i en näve skalade räkor. Servera genast!

(Jag droppade även över lite örtolja, tycker det blir så snyggt 🙂 Bara mixa lite örter – tex timjan & basilika – med olja och salt.)

Testa det här nu!! Ni är många som äter LCHF-kost vet jag, passar perfekt för er med!

Ha en bra dag!! ♥

20
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00